Yhdistys Tutkimus Arkisto Kirjat Linkit Sivukartta
Sivukartta
Historia

UUTISET


Copyright ©
1999-2020
UFO-Finland ry

UFO-Finland ry julkaisi jälleen uuden kirjan


Lou Baldin: Alienmatka

Aamuisella känvelyllän kotinsa länhellän olevassa puistossa Lou Baldin kohtasi tuntemattoman miehen, joka houkutteli hännet länhelle laskeutuneeseen avaruusalukseen. Tänstän alkoi vuorokauden mittainen ainutlaatuinen matka eri puolille avaruutta, muun muassa Uranus-planeetalle. Useimpia matkan ajan kokemuksia ei voinut ihmismielellän ymmänrtänän, ja ne muuttivat tänysin Baldinin maailmankuvan ja samalla koko hännen elänmännsän.

Lou Baldin kuuli lentänvistän lautasista jo lapsuudessaan 1950-luvulla, ja kiinnostus niitän kohtaan jatkuu edelleen. Hänn kertoo saaneensa tänmänn kirjan aineiston Maan ulkopuoliselta olennolta (extraterrestriaali, alien), jota hänn on tavannut ensimmänisen matkan jänlkeen sänännnönllisesti useiden vuosien ajan. Baldin vakuuttaa kirjassa kuvattujen tapahtumien olevan aitoja omakohtaisia kokemuksia.


Thomas J. Carey - Donald R. Schmitt: Roswellin todistajat

Roswellin todistajat -kirja on selonteko kaikesta siitä, mitä on tullut tosiasiassa ilmi tapahtumista Roswellissa New Mexicossa vuonna 1947. Todistusaineisto on musertava niille, jotka ovat avoimia tälle ajatukselle ja halukkaita käymään läpi saatavilla olevaa kirjallisuutta. Kysymys mahdollisesta yksin olostamme maailmankaikkeudessa on ollut keskustelun aineena vuosisatojen ajan, mutta vasta meidän aikamme teknologia on tehnyt mielekkään keskustelun mahdolliseksi. Voimme odottaa löytävämme vastauksia kokematta välttämättä muukalaisten läsnäoloa Maassa. Kun kohtaamisilmiö tulee laajemmin hyväksytyksi ja ymmärretyksi, se tulee muuttamaan merkittävästi näkemystämme.

Kirjan tekijät Thomas J. Carey ja Donald R. Schmitt ovat tutkineet Roswellin tapausta antaumuksella yli 30 vuotta. He ovat löytäneet ja haastatelleet yli 600 ihmistä, jotka liittyvät suoraan tai epäsuorasti Roswellin tapaukseen. He kaikki tukevat ensimmäistä selitystä, eli alkuperäistä väitettä lentävän lautasen haltuunotosta. Todistajalausuntojen pikainen tyrmääminen sellaisten epäilijöiden toimesta, jotka antavat historiallisesti merkittävälle tapahtumalle mytologiaan perustuvan selityksen, on loukkaus tosiasioita ja lopullista totuuden paljastamista kohtaan.

Yksityiskohtaista ja luotettavaa tietoa tapahtumien todellisesta luonteesta on kerääntynyt runsaasti, ja siitä on voitu erottaa joidenkin tietolähteiden levittämät virheelliset ja harhaanjohtavat tiedot. Tuloksena on vakuuttavaa aineistoa - ei pelkästään Roswellin tapauksesta - vaan myös muukalaisten vierailuista. Kirjaa voidaan pitää Roswellin tapauksen loppuraporttina, ellei sitten viranomaiset avaa omia salaisiaan arkistojaan.


Timothy Goodin kirjasta Sisäpiiri uusi kovakantinen painos

Tunnetun englantilaisen ufotutkijan Timothy Goodin kirja Sisäpiiri - Ufot, sotilaat ja tiedustelupalvelut on yksi tärkeimmistä suomenkielisen ufokirjallisuuden perusteoksista. Kirja on edelleen yhtä ajankohtainen kuin ilmestyessään kymmenisen vuotta sitten. Nyt kirjasta on ilmestynyt uusi kovakantinen painos. Hinta on kuitenkin pysynyt samana eli 42 €.

Tilaa jo tänään!


Lawrence R. Spencer: Roswellin avaruusolennon haastattelu

Lukuisten todisteiden perusteella voidaan sanoa, että Roswellissa tapahtui heinäkuussa 1947 jotain hyvin merkillistä. Viranomaiset olivat löytäneet maahan pudonneen tunnistamattoman esineen, josta löytyi myös avaruusolentoja. Seurauksena oli äärimmäisen suuri tiedotusvälineiden mielenkiinto.

Matilda O'Donnel MacElroy tyäskenteli tuohon aikaan lääkintäryhmän jäsenenä Roswellin lentotukikohdassa. Hänet pyydettiin lähtemään tapahtumapaikalle siltä varalta, että siellä tarvitaan lääkinnällistä apua. Maahansyöksyssä yksi olento olikin selviytynyt hengissä.

Muukalaisolentoa tutkiessaan MacElroy huomasi välittömästi, että olento yritti viestiä "mielikuvilla" tai "telepaattisilla ajatuksilla". Kukaan muu henkilö tapahtumapaikalla ei tätä huomannut. Tämän jälkeen MacElroyn tehtäviin kuului viestiä olennon kanssa ja raportoida kaikki tiedot viranomaisille.

Tässä ainutlaatuisessa kirjassa Matilda O'Donnel MacElroy kertoo olennon kanssa käymistään keskusteluista kysymyksiin, joihin ihmiskunnan täytyy saada vastauksia. Keitä me olemme? Mistä me tulimme? Mikä on Maassa olomme tarkoitus? Onko ihmiskunta maailmankaikkeudessa yksin? Jos muualla on älykästä elämää, miksi he eivät ole ottaneet meihin yhteyttä?

Kirjasta on saatavana lisätietoja nettisivuilla uudenajansarastus.fiLou Baldin: Alienyhteys

On kiistaton tosiasia, että vuoden 1947 heinäkuussa Roswellissa, New Mexicossa tapahtui jotain erikoista. Taivaalta putosi tuntematon esine. Siitä mikä tuo esine oli, ei ole tähän päivään mennessä päästy yksimielisyyteen. Virallinen selitys on salaisessa hankkeessa käytetty tiedustelupallo, mutta erilaiset salaliittoteoriat ufoista ja ulkoavaruuden asukkaista elävät sitkeästi. Aiheesta on vuosikymmenten aikana kirjoitettu lukuisa määrä kirjoja ja tehty televisio-ohjelmia.

Kirjailija Lou Baldin kertoo tässä kirjassa oman näkemyksensä asiasta ja sen, mitä tapahtui sen jälkeen kun alienien ohjaama avaruusalus oli syöksynyt maahan. Tiedemiehille tarjoutui ainutlaatuinen mahdollisuus tehdä yhteistyötä muukalaisten kanssa ja päästä tutustumaan alukseen, jonka materiaalit olivat kuin toisesta maailmasta. "Koko avaruusalus muistuttaa elävää, metallista eläintä. Siinä ei ole näkyviä niittejä tai ruuveja, ei liioin saumoja pitämässä sitä koossa. Alus ja sen sisältö näytti olevan enemmän elollinen kuin keinotekoinen." Tämä outo kulkuväline ei ainoastaan toiminut tunnettujen fysiikan lakien mukaisesti, se pystyi myös välittämään tunteita sisällään oleville.

Roswell ja sen tapahtumat kutkuttavat edelleen ihmisten mieliä, sillä pyrkimyksemme ymmärtää erilaisia elämänmuotoja ja maailmankaikkeuttamme kasvaa päivä päivältä tieteen edistyessä.

Kirja ilmestyi huhtikuun lopulla.Atte Särkelä: Kohti ärjännettä

Ainakin viimeisen sadan vuoden aikana Pudasjärvellä on tapahtunut valtava määrä selittämättömiä asioita ja ilmiöitä. Syksy 1969 oli kuitenkin käännekohta, koska silloin Atte Särkelä teki ensimmäisen merkittävän ufohavainnon. Siitä alkoi muutaman vuoden ajanjakso, jollaista Suomen historiassa ei ole koettu aikaisemmin eikä sen jälkeenkään. Sadat ihmiset kokivat selittämättömiä ilmiöitä pitäjän eri puolella, erityisesti Syötteen alueella. Myös Atte näki kyseisiä ilmiöitä ja sai niitä valokuvattua.

Tähän kirjaan on koottu ufohavaintokertomuksia lähinnä Pudasjärveltä sadan vuoden ajalta ja mukana myös runsaasti valokuvia vuosilta 1969-72.

Tämä kirja on myös Atte Särkelän elämänkertakirja. Aten elämä on kulkenut sotaorvosta monen alan yrittäjäksi. Ahkera työnteko alkoi jo lapsena savottatyömailla ja jatkui myöhemmin oman taksin ratissa. Näistä tapahtumista on tähän kirjaan koottu kymmeniä tarinoita. Kylien tyhjentyessä 1960-luvulla Atte perheineen kokeili asumista Helsingissä, mutta siellä ei korpimaiden kasvatti viihtynyt.

Matkailubisnes koki nousukautensa 1980-luvulla, ja paikallisesta vastustuksesta huolimatta Syötteen rinteille nousi mökkikyliä ja laskettelukeskuksia. Atte sai huomata, ettei paikkakunnan kehittäminen miellyttänyt kaikkia, mutta sai kuitenkin kelomökkinsä rakennettua ja toiminta perheyrityksessä jatkuu jo viidettä vuosikymmentä.

Kiinnostus outoihin ilmiöihin on jatkunut läpi kiireisten yrittäjävuosien ja edelleen Atte Särkelä tunnetaan miehenä, joka ei pelkää tarttua haasteisiin.
Piotr Cielebias: Outojen ilmiöiden maa

Ufot ja paranormaalit ilmiöt ovat todellisuutta kaikkialla maailmassa. Siitä hyvänä osoituksen on tämä kirja, joka on ainutlaatuinen syväluotaus Puolan ufotapauksiin ja niihin liittyviin paranormaaleihin ilmiöihin. Kirjassa tarkastellaan ufojen laskeutumisia, outoja olentoja, kolmioufoja, sieppaustapauksia, sota-ajan ufoja, vedenalaisia ufoja ja monia muita aiheita, jotka käsittävät ajanjakson maan varhaisesta historiasta aina tähän päivän saakka. Silminnäkijöinä on ollut niin tavallisia kansalaisia, poliisiviranomaisia, asevoimien henkilöstöä kuin siviili- ja asevoimien lentäjiäkin.

Kirjan kirjoittaja, Piotr Cielebias, on yksi Puolan tärkeimmistä ja arvostetuimmista paranormaaleille aiheille omistautuneista journalisteista, kirjailijoista ja tutkijoista. Hänellä on maisterin tutkinto historiasta ja kandidaatin tutkinto valtiotieteistä. Hän tarjoaa lukijalle ensiluokkaisen näköalan kotimaansa ufomysteeriin.
Atso Haapanen: Kummituslennot Vakoilijoita vai ufoja?

Suomen ilmatilassa, etenkin Pohjois- ja Itä-Suomessa, tehtiin 1930-luvulla suuri määrä selittämättömiä ääni- ja näköhavaintoja. Ilmiöt olivat laajalti esillä sanomalehdissä ja kansalaisten puheissa, ja niitä kutsuttiin kummituslennoiksi. Tapauksia on luultavasti ollut useita satoja, joista vain pieni osa tuli aikanaan viranomaisten tietoon.

Puolustusvoimat ja muut viranomaiset tutkivat tapauksia, ja osa niistä tunnistettiinkin lentokoneiksi tai luonnonilmiöiksi. Suurta osaa havainnoista ei kuitenkaan pystytty luotettavasti tunnistamaan ja ilmiöiden aiheuttajiksi epäiltiin mm. vieraan vallan suorittamia vakoilulentoja tai jopa ufoja. Nämä tapaukset jäänevät selvittämättömiksi arvoituksiksi.

Porvoolainen tietokirjailija Atso Haapanen (s. 1963) on tutustunut laajasti sotahistoriaa ja ilmailua käsitteleviin arkistomateriaaleihin ja kirjoittanut tutkimustensa pohjalta useita tietokirjoja. Aktiivisena sotahistorian harrastajana tunnettu Haapanen on julkaissut lisäksi sotaromaaneja, joista osa perustuu todellisiin tapahtumiin.


Tapani Koivula: Kosminen kosketus

Ufotutkija, arkkitehti ja kirjailija Tapani Koivulan uusi jo pitkään odotettu ufokirja on ilmestynyt lokakuussa. Kirja tarjoaa suomalaisen ufotutkimuksen historiaa aina tähän päivään saakka selkeänä kokonaisuutena, osana kansainvälistä ufotutkimusta. Kirja sisältää myös kontaktitapausten läpileikkauksen ufosieppauksista avaruusolennoilta saatuihin viesteihin.

Kosminen kosketus on yhtä laaja-alainen ufokirja kuin Koivulan "Ufojen kosminen viesti" (WSOY 1988). Tuo 500-sivuinen järkäle on edelleen eräs suomenkielisen ufokirjallisuuden perusteoksista. Kosminen kosketus jatkaa siitä, mihin Ufojen kosminen viesti jäi.

Koivula väittää kirjassaan, että tutkittuaan 45 vuotta ufoja ym. paranormaaleja ilmiöitä hän on ratkaissut universumin ja elämän mysteeriot - henkilökohtaisella tasolla. Tässä kirjassa ja sen tulevissa jatko-osissa Koivula pyrkii perustelemaan väitteensä.

Kirjan ainutlaatuisesta ja laajasta kuvituksesta vastaa Lasse Ahonen, ufotutkimuksen veteraani hänkin. Viimeisten vuosikymmenien aikana Ahonen on valokuvannut rajatiedon ihmisiä ja tapahtumia enemmän kuin kukaan toinen suomalainen. Siksi teos on myös laaja kuvakavalkadi suomalaisesta rajatiedosta viimeisen 50 vuoden ajalta. Yli 200 mustavalkoista kuvaa ja piirrosta, 336 sivua.
Kirja ilmestyi lokakuussa 2013.


UFO-Finland ry julkaisi jälleen uuden ufokirjan

Nick Redfern: Todellinen mysteeri MIB

Ainutlaatuinen kirja! Vastaavaa ei aiemmin ole julkaistu suomen kielellä.

Brittiläissyntyinen, nykyisin Yhdysvalloissa asuva Nick Redfern on tämän hetken tunnetuin selittämättömiin asioihin perehtynyt kirjailija. Hänellä on kyky onkia esiin viimeisimmät tiedot hurjista ilmiöistä. Redfernin mielestä mustapukuiset miehet ovat todellisia.

Mustapukuisista miehistä kehittyi supertähtiä vuonna 1997 ilmestyneen The Men in Black -elokuvan myötä. Vaikka tuo Hollywoodin menestyselokuva olikin puhdasta fiktiota, tosielämän mustapukuiset miehet ovat jo 1950-luvulta lähtien pyrkineet vankkumattomasti hiljentämään henkilöitä, joiden tielle on sattunut ufoja ja paranormaaleja ilmiöitä.

Tässä teoksessa Redfern sukeltaa noiden salamyhkäisten olentojen mystiseen maailmaan. Hän käy läpi klassikkotapauksia, ensi kertaa saatavilla olevia raportteja, hallituksen salaisia asiakirjoja sekä lukuisia teorioita, joita mustapukuisista miehistä on esitetty.

Kirjassa lukijalle esitellään seuraavat kohokohdat:

- Tarina miehestä nimeltä Albert Bender, joka ensimmäisenä väitti tavanneensa mustapukuiset miehet.
- Mustapukuisten miesten rooli Mothman-saagassa, joka sai alkunsa 1960-luvulla Länsi-Virginiassa, Point Pleasantin kaupungissa.
- MIB-kohtaamisia Loch Nessin hirviön, maailman tunnetuimpiin kryptideihin kuuluvan olennon kotisijoilla.
- MIB-ilmiöön perehtyneiden huippututkijoiden haastatteluja.

Nick Redfern on täysipäiväinen kirjailija, luennoitsija ja journalisti. Hän kirjoittaa säännöllisesti artikkeleita useisiin julkaisuihin, ja on julkaissut lukuisan määrän kirjoja. Redfern on esiintynyt useissa myös Suomessa nähdyissä tv-ohjelmissa.

Kirja ilmestyi tammikuussa 2013.


UFO-Finland ry julkaisi uuden ufokirjan

Lasse Ahonen (toim.): Tieteellisiä ufotutkimuksia

Ufoja ja siihen liittyviä ilmiöitä on tutkittu aktiivisesti jo 1940-luvulta lähtien eri puolilla maailmaa. Laajamittaisimmat ufotutkimukset tehtiin Yhdysvalloissa 1950- ja 60-luvuilla, pääasiassa Ilmavoimien (USAF) toimesta. Tutkimusten päätarkoitus oli alkujaan selvittää, ovatko ufot uhka Yhdysvaltain kansalliselle turvallisuudelle. Mitä viranomaiset ovat saaneet ufotutkimuksissaan selville, kaikkea tuskin on kerrottu.

Tähän kirjaan on koottu runsaasti yksityiskohtia sisältäviä havaintotapauksia, joita nimenomaan on tieteellisesti tutkittu ja joista on kirjoitettu seikkaperäiset tutkimusraportit. Mukana on myös sieppaustutkimuksia.

Jotkut esitetyt tapaukset saattavat osin olla tuttuja vuosikymmenten varrelta. Tässä avautuu oiva tilaisuus verrata vanhoja ufotutkimuksia tämän päivän vastaaviin. Mitä on saatu selville, millaisiin johtopäätöksiin on tultu ja mikä tilanne on tänä päivänä?

Maailman tunnetuin ufotutkija J. Allen Hynek toteaa: "Olisi vaikeaa löytää toista aihetta, joka maailman lehdistössä olisi saanut yhtä paljon huomiota ja saanut ihmiset keskustelemaan eri elämäntilanteissa yhtä vilkkaasti ja joka on ruokkinut yhtä monien ihmisten mielikuvitusta näinkin pitkiä aikoja."


Yli 600 ufoaiheista linkkiä

UFO-Finland ry:n nettisivujen eräs suosituimmista kohteista on ufoihin liittyvä linkkilista. Sitä on kerätty ja ylläpidetty jo yli kymmenen vuoden ajan. Tällä hetkellä se on lajissaan maailman laajin ja sisältää yli 600 linkkiä. Tilanne muuttuu sellaisella vauhdilla, että mukana on aina myös joitain toimimattomia linkkejä. Jos huomaat, että joku ufoihin liittyvä merkittävä linkki puuttuu tai ei toimi, ilmoita siitä meille.


Löytyykö suomentajaa?

UFO-Finland ry on tehnyt sopimuksen erään englanninkielisen ufokirjan julkaisemisesta suomeksi. Löytyisikö asiasta kiinnostunutta henkilöä, joka voisi suomentaa ko. kirjan? Vastaukset yhdistyksen s-postilla.Sisäpiiri vuoden rajatietokirja

Monen vuoden ajan on Ultra-lehden toimitus valinnut vuoden aikana ilmestyneestä rajatiedon aihepiiriin kuuluvasta kirjallisuudesta joukon kirjoja, joista sitten vuoden rajatietokirja. Loppukilpailuun selvisi tänä vuonna kymmenen kirjaa.

Tämä vuosi oli jo seitsemäs kerta ja kirjavalinnan teki Seppo Plaami. Hän valitsi vuoden rajatietokirjaksi UFO-Finland ry:n kustantaman ja tunnetun englantilaisen ufotutkijan Timothy Goodin teoksen Sisäpiiri - Ufot, sotilaat ja tiedustelupalvelut.

Seppo Plaami, jolla on myös omakohtaisia ufokokemuksia, sanoo: "Valintaperusteeni oli se, että mielestäni Timothy Good on tehnyt tällä teoksella erinomaisen koosteen ufoasiasta."


UFO-Finland ry Ylen pääuutisissa

Yleisradion pääuutislähetys 9.5.2011 uutisoi Suomessa tehdyistä ufohavainnoista. Uutisreportaasissa haastateltiin UFO-Finland ry:n varapuheenjohtaja Lasse Ahosta. Ahonen toivoi Suomen ilmavoimien siirtyvän tiedottamisessaan useiden muiden maiden mukaiselle avoimuuden linjalle. Ilmavoimat oli toistellut Ylen uutisille vanhoja valheitaan, joiden mukaan heillä ei ole mitään kerrottavaa. Kukaan ilmavoimista ei suostunut uutisille kommentoimaan asiaa.

Uutinen kokonaisuudessaan:
Suomalaisten ufohavainnot yleistyvät jatkuvasti

Mielenkiintoinen ilmiö Nick Popen luentotilaisuudessa

Nick Popen luennon jälkeen Igor Volke kertoi omalla mielenkiintoisella tyylillään Eestissä tapahtuneista oudoista ilmiöistä. Igor kertoi mm. miniufoista, josta hän käytti myös nimitystä "tiny-ufot". Juuri esityksen tässä kohdassa Priit Rifk otti muutamia kuvia, joissa näkyy valkoinen valopallo. Ensimmäisessä kuvassa valopallo näkyy valkokankaalla ja toisessa kuvassa paperitaulun yläreunassa, johon Igor samaan aikaan piirteli miniufon kuvia.

Luentosali sijaitsi kellarissa, joten ikkunasta tulleesta heijastumasta tuskin voi olla kyse. Mistä ne pallot tulivat? Sattumaako jälleen kerran?

Kuvien tiedot: kuvauspäivä: 30.1.2011, kamera: Samsung, kuvan koko: 3072x2304 px, suljinnopeus: 1/45 s, aukko: 3,6, polttoväli: 7,5 mm, ISO: 240 (ylempi kuva), 320 (alempi kuva), salama käytössä (auto mode).Nick Pope Suomessa

Eräs maailman tunnetuimmista ufotutkijoista, brittiläinen Nick Pope vieraili ensi kertaa Suomessa 29.-30.1.2011. Käytännön järjestelyistä vastasi lähinnä Jani Lassila ja tilaisuudet pidettiin Hotelli Arthurissa. Pope toimi 21 vuoden ajan Britannian puolustusministeriön virkamiehenä ja hänellä oli mahdollisuus tutustua monien vuosikymmenien aikana tehtyihin uforaportteihin aina 1950 -luvulta saakka.

Vuoden 2010 joulukuussa tuli kuluneeksi 30 vuotta tunnetusta sotilastukikohdan lähellä sattuneesta Rendelshamin tapauksesta (tunnetaan myös nimillä Woodbridge tai Bentwaters). Popen luento käsittelikin pääasiassa em. tapausta. Popen lisäksi tilaisuudessa luennoivat Jaakko Närvä ja Igor Volke.

Tiedotusvälineissä Popen vierailu sai runsaasti huomiota. MTV3 esitti kymmenen uutisissa 30.1. Popen lyhyen haastattelun ja pidemmän version tiistaiaamuna 2.2. Myös FST5:n kuvaajat olivat paikalla. Lisäksi Eestin radion Kanava 2:n toimittaja Ingrid Peek haastatteli Popea. Toimittaja oli valmistautunut haastatteluun perusteellisesti, sillä se kesti tunnin ja 20 minuuttia.


UFO-Finland ry julkaisi jälleen uuden ufokirjan

Håkan Blomqvist: Muukalaiset keskuudessamme

UFO-Finland ry ei ole aikaisemmin julkaissut kirjaa, joka käsittelee mahdollista ihmisten ja avaruusolentojen kontaktia. Tämä kirja on kertomus ruotsalaisen miehen hämmästyttävistä kokemuksista, joiden keskelle hän joutui keski-ikäisenä jokseenkin yllättäen. Tapahtumat alkoivat Uddevallan kaupungissa, lähellä Göteborgia. Kirjan päähenkilö Richard Höglund työskenteli avaruusolentojen kanssa useita vuosia ja matkusti muun muassa Bahamasaarille useaan kertaan suorittamaan avaruuskontakteiltaan saamaansa tehtävää.

Richardin tapaus oli aikoinaan Ruotsissa tiedostusvälineiden hyvin uutisoima. Hänen tarinansa aiheuttivat laajaa ihmetystä ja aiheuttavat yhä edelleen. Tapausta on tutkinut ja kerännyt tietoa kirjastonhoitaja Håkan Blomqvist. Hän kirjoitti tämä kirjan vuonna 2009, kerättyään tietoa yli 30 vuoden ajan.


Tunnistamattomia kohteita voimalaitosten ja ydinasevarastojen lähellä

Virolaiset sanomalehdet Postimees ja Öhtuleht uutisoivat 25.9.2010 elokuussa Pärnussa tapahtuneesta oudosta havainnosta. Suomalaisen Fortum yhtiön tytäryhtiö Fortum Termest on hiljattain käynnistänyt Pärnuun uuden sähköä ja lämpöä muun muassa puulla tuottavan voimalaitoksen. Voimalaitoksen valvontakamera kuvasi aamuvarhaisella 28. elokuuta voimalaitoksen alueella liikkuvan valoa hohtavan ympyränmuotoisen kohteen. Kohde näkyi ja liikkui valvontakameran alueella noin tunnin ajan. Video aiheesta on katsottavissa osoitteessa: www.parnupostimees.ee/?id=318154

UFO-Finland ry oli tapauksen johdosta yhteydessä Viron tunnetuimpaan ufotutkijaan, Igor Volkeen. - Olen käynyt katsomassa kuvatun materiaalin ja ilmiö sinänsä on meille tuttu entuudestaan. Jo Neuvostoliiton aikana tiettyjen rakennusten läheisyydessä kierteli vastaavanlaisia energiapalloja joiden olomuoto muistuttaa pallosalamaa, vaikkei kyseessä ole pallosalama. Venäläiset tutkijat nimittävät ilmiötä matalaenergiseksi plasmapalloksi. Tällaisen kohteen liikkumisessa ja toiminnassa on älykkäitä piirteitä havaittavissa. Ilmiön merkitys ja syntyperä eivät ole helposti selvitettävissä, kertoo Volke.

Teollisuus- ja voimalaitosten yhteydessä myös Suomessa on tehty runsaasti havaintoja tunnistamattomista lentävistä kohteista.

Viime viikolla uutistoimisto Reuters uutisoi Yhdysvalloista, että 120 sotilashenkilöä on allekirjoittanut paperin, jossa he todistavat muun muassa ydinasevarastojen yhteydessä havaitun tunnistamattomia lentäviä kohteita. Alustavan tiedon mukaan viikolla 39 asian tiimoilta olisi tiedossa lehdistötilaisuus.

Alla ruutukaappauskuva valvontakameran monitorista. Outo kohde kuvan oikeassa alareunassa.

Vähintään yhtä mielenkiintoinen uutinen kuin edellinenkin, löytyy osoitteista:

YK ja avaruusolennot, Aamulehti
YK ja avaruusolennot, HS
The UN and aliens
The UN and aliens
Avaruusolennot löysivät Nasan luotaimen, Iltalehti


UFO-Finland ry julkaisi uuden ufokirjan

Timothy Good: Sisäpiiri - Ufot, sotilaat ja tiedustelupalvelut

Nyt se on virallista - eri maiden armeijoiden ja tiedustelupalvelujen raporttien mukaan tunnistamattomat lentävät kohteet ovat olemassa.

"Korkea-arvoiset ilmavoimien upseerit ovat kulissien takana todella huolissaan ufoista. Viranomaisten salailu ja naurettavuustekijät saavat ihmiset uskomaan, että tunnistamattomat lentävät kohteet ovat silkkaa pötyä." Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelun entinen johtaja, amiraali Roscoe Hillenkoetter.

Toivottavasti mahdollisimman moni suomalainen vallankäyttäjä rivikansalaisen lisäksi lukee tämän kirjan. On tullut aika nähdä maailma sellaisena kuin se on.

Maailmanlaajuisesti tunnetun ufotutkijan vuosien tutkimustyö sisältää lukuisten sotilas- ja tiedustelualan ammattilaisten, lentäjien, poliitikkojen, sekä tieteentekijöiden haastattelujen lisäksi huippusalaiseksi luokiteltuja asiakirjoja ja raportteja. Teoksessa käydään läpi niin länsimaista kuin maailmanlaajuista ufohistoriaa ensimmäisestä maailmansodasta aina vuoden 2004 tapahtumiin saakka.

UFO-Finland ry:llä on ollut ainutlaatuinen tilaisuus saattaa tämä kirja suomenkielelle. Kirja sisältää huomattavan määrän sellaista informaatiota, jota ei aiemmin ole ollut saatavana suomeksi.

Kirjassa on laaja piirros- ja mustavalkokuvitus. 482 sivua.


Wendelle C. Stevens tutki ufoja elämänsä loppuun saakka

Monien suomalaisten ufoharrastajien tuntema Yhdysvaltalainen ufotutkija Wendelle C. Stevens kuoli kotonaan 7.9.2010 sydänkohtaukseen 87 vuoden ikäisenä. Hän oli yksi maailman tunnetuimmista ufotutkijoista ja hänen ufotutkijan ura kesti 54 vuotta. Stevens toimi aktiivisena tutkijana loppuun asti, vaikka hänen lähipiiri oli havainnut hänen terveytensä heikentyneen. Stevens kirjoitti yli 30 ufoaiheista kirjaa ja hän oli kerännyt 4000 ufovalokuvan arkiston. Stevens työskenteli 40 luvulta lähtien USA:n puolustusvoimien palveluksessa muun muassa lentäjänä, jääden v. 1972 täysin palvelleena eläkkeelle everstiluutnanttina.

Wendelle Stevens asui viimeiset yli 20 vuotta Arizonan osavaltiossa, Tucsonin kaupungissa. Vierailin vaimoni sekä Lasse Ahosen ja Timo Koskenniemen kanssa Wendellen Tucsonin omakotitalossa keväällä 2006. Istuimme keskustellen hänen takapihallaan appelsiini- ja sitruunapuiden katveessa. Päätimme siirtyä sisälle juomaan kahvia, minä lähdin viemään kameroita etupihalla olevaan autoomme. Äkkiä hyvin matalalta Stevensin talon takaa syöksyi esille kaksi mustaa ja lähes äänetöntä helikopteria. Kopterit tekivät pikakäännöksen Stevensin talon edustalla ja katosivat välittömästi läheisen mäen rinteen taakse. Sain otettua koptereista muutaman valokuvan. Mielenkiintoine tapahtuma - Stevens kertoi, ettei ollut koskaan nähnyt koptereita talonsa lähellä.

Stevens kerkisi elämänsä aikana dokumentoida valtavan määrän ufoaineistoa. Valitettavasti suuri määrä "hiljaista" ufotietoutta katosi Stevensin poismenon myötä. Hänet siunattiin haudan lepoon sotilaallisin kunnianosoituksin 16.9. Hyvää matkaa Wendelle, totuus on tuolla jossain.

Kuva alla: Timo Koskenniemi (vas.), Wendelle Stevens ja Tommi Ruuskanen, joka esittelee hetkeä aikaisemmin ottamaansa valokuvaa mustista helikoptereista.

Tommi Ruuskanen 8.9.2010


Kirjoja Helsingissä

Kaikkia UFO-Finland ry:n julkaisemia kirjoja on Helsingissä saatavana:

AATMA Kirjakauppa ja Antikvariaatti
Eteläinen Rautatiekatu 16
00100 Helsinki

Puh. (09) 693 3339

Avoinna ma-pe klo 11-18, la 10-14

E-mail: info at aatma.fi

www.aatma.fi


Britannian puolustusministeriön ufotutkimukset lopetettu

Joulukuun alussa 2009 Britannian puolustusministeriö ilmoitti, että se on lopettanut yli 50 vuoden ajan kestäneet ufotutkimukset. Mielenkiintoiseksi tämän uutisen tekee se, että koskaan ei ole kerrottu, että ufotutkimuksia olisi edes aloitettu. Virallisten ufotutkimusten olemassaolo on aina kiistetty.

Yli 50 vuotta kestäneiden tutkimusten jälkeen Puolustusministeriöllä ei ole edelleenkään mielipidettä maapallon ulkopuolisen elämän olemassaolosta. Myöskään ei ole todettu, että ufohavainnot olisivat aiheuttaneet uhkaa Britannian turvallisuudelle.

Puolessa vuosisadassa havaintoraportteja on kertynyt tuhansia. Mitä tälle mielenkiintoiselle aineistolle jatkossa tapahtuu, siitä ei kerrottu. Toivottavasti ei kuitenkaan tehdä niin kuin Suomessa! Havaintoraporttien vastaanottamiseksi on käytössä ollut puhelinnumero ja sähköpostiosoite, jotka ovat nyt suljettu. Yksi ufohavaintoja tutkinut työntekijä on siirretty toisiin tehtäviin.

Nyt vapautuneita resursseja Ministeriö tulee jatkossa käyttämään enemmän maallisiin ja tärkeämpiin asioihin kuten Afganistanin sotaan!UFO-Finland ry julkaisi uuden ufokirjan

Atso Haapanen: Puolustusvoimien ufohavainnot 1933-1979

Kirja, jota ei yleisen käsityksen mukaan voi olla olemassa. Suomen Puolustusvoimien suorittamat ufotutkimukset ovat tähän asti olleet meillä tuntemattomia asioita.

Viime aikoina valtiollisia ufoarkistojaan ovat paljastaneet ainakin Iso- Britannia, Tanska ja Ranska. Tämä kirja paljastaa myös likaisia yksityiskohtia Suomen Puolustusvoimien ufotutkimuksesta: virallisia ufotutkimusraportteja on hävitetty polttamalla!

Luotettavista lähteistä saadun tiedon perusteella on varmaa, että kansallisarkistoon päätyneitä uforaportteja on "muokattu" ennen niiden julkistamista. Suuri osa uforaporteista on edelleen puolustusvoimien hallussa.

Varsin mielenkiintoisella tavalla Suomen ilmavoimat on suorittanut testilentoja ja näin maassa olevien katsojien havaintojen avulla lentokoneet on voitu sulkea pois ilmiön aiheuttajina. Aaverakettien, kummituslentokoneiden, lentävien sikareiden ja lentävien lautasten lisäksi kirjassa kerrotaan jopa laskeutumistapauksesta. Kirja on kovakantinen, 192 sivua, hinta 27 e.Helsingin-Sanomat julkaisi laajan reportaasin Pudasjärven Syötteen alueen ufoilmiöistä

NYT-liite 18.9.2009

Jutun päähenkilö on Atte Särkelä, jonka ansiosta ilmiö nousi suuren yleisön tietoisuuteen 40 vuotta sitten. Särkelä joutui muun muassa ihmisten pilkan kohteeksi, koska hän uskalsi puhua ilmiöstä. Edes Särkelän perhe ei säästynyt pilkalta. Vasta 90-luvulle tultaessa ufoista uskallettiin jo puhua julkisesti. Jutussa koetetaan löytää selitystä Syötteen ilmiöille.

Pääjutun kainalojuttuna on koottuja selityksiä. Muutoin hyvä kokonaisuus rikkoontuu, kun ufoilmiölle haetaan selitystä tähtitieteilijän suusta. Selityksiä kysellään jutussa myös Suomen ilmavoimilta. Heidän mukaansa heillä ei ole mitään tietoa asiasta.

Ilmavoimia tulee vielä tämän syksyn aikana hämmästyttämään UFO-Finland ry:n uusi kirja. Se paljastaa lahjomattomasti, että maamme ilmavoimat on tutkinut ufoilmiötä.

HS:n juttu löytyy linkistä:
Ufoja Pudasjärven yllä


Syötteen tunturialue kätkee sisäänsä lukuisia arvoituksia

Hailuodon tieteellinen ufoseminaari sai mediajulkisuutta

Hailuodon Luotsihotellissa 30.1.-1.2.2009 järjestetty ufoseminaari sai hyvin näkyvyyttä maamme tiedotusvälineissä. Aiheesta uutisoivat ainakin Yle, Aamulehti, Forum24, Kaleva, Keskisuomalainen, Helsingin sanomat, Iltalehti, Uusisuomi, Itä-Savo ja Verkkouutiset.

Pääosa julkisuudesta selittyy tuoreella Jaakko Närvän tohtorin väitöksellä. Närvä väitteli tohtoriksi aiheella: Ufologia ja ufokokemukset uskonnollisina ilmiönä - Teoreettinen tutkimus, josta hän myös esitelmöi seminaarissa.

Tilaisuus järjestettiin ilman kaupallisia tavoitteita, joten tuloja eikä myöskään menoja syntynyt. Kiitokset kaikille luennoitsijoille, jotka osallistuitte tilaisuuteen omalla kustannuksella. Osoitamme kiitokset myös Luotsihotellille ja sen henkilökunnalle erinomaisesta majoituksesta sekä meren herkkuja sisältäneistä aterioista. Kiitokset osoitamme myös Oulun Seudun Setlementti ry:lle, jonka omistukseen Luotsihotellin liiketoiminta kuuluu. Seuraavan seminaarin suunnittelu on jo käynnissä.


Hailuodon tieteellinen ufoseminaari, Hailuoto 30.1.-1.2.2009

Paikka: Hailuoto, Luotokeskus

Ohjelma:

Perjantai klo 18 Mikko Sarsila: Tutkimusteknologian esittely

klo 20 Katsellaan ufovideoitaLauantai, aamiainen klo 9

klo 10 Lasse Ahonen: Mikä ufoilmiössä on totta?

klo 12-13 lounastauko

klo 13 Tommi Ruuskanen: Ufohavaintojen kuvaaminen still- ja videokameralla

klo 15.00-15.30 kahvitauko

klo 15.30 Timo Koskenniemi: Kuinka lääketiedettä voisi hyödyntää ufotutkimuksessa?

Tauko

klo 18.30 ufopaneeli, keskustelu tieteellisen ufotutkimuksen mahdollisuuksista. Paneelin osallistujina Lasse Ahonen, Lasse Jalonen, Matias Päätalo, Timo Koskenniemi, Jaakko Närvä ja Mikko Sarsila. Puheenjohtajana Tommi Ruuskanen.

Sunnuntai, aamiainen klo 9

klo 10 Jaakko Närvä: Närvän väitöskirja aiheesta "Ufologia ja ufokokemukset uskonnollisina ilmiönä - Teoreettinen tutkimus."

klo 12-13 lounastauko

klo 13 Olavi Kiviniemi: Ufojen todellisuus

Tilaisuuden päätös klo 16 mennessä.

Speaker: Tommi Ruuskanen

Ilmoittautumiset: myyntipalvelu@syotekeskus.fi puh. (08) 815 4000

Osallistumismaksu: 15 euroa/päivä. Hintaan sisältyy ruokailu buffet-pöydässä. Maksetaan UFO-Finland ry:n tilille 478311 -219180, pankkiviite 3670.

Majoitus: Luotsihotelli 40 euroa/vrk/henkilö 2-hengen huoneissa, sisältäen aamiaisen. Mökkimajoitus 4-6 hengen talviasuttavissa mökeissä 65-85 euroa vrk/mökki. Kaikissa mökeissä on mm. WC, suihku, jääkaappi, kahvinkeitin, uuniliesi tai liesitaso,ruokailu- ja ruoanlaittoastiastot ja televisio. Luotokeskuksessa on caravan-alue matkailuautoille ja vaunuille. Vaunupaikka 20 euroa/ vrk.

Lautta-aikataulut osoitteesta:
www.destia.fi/lauttaliikennepop.asp?page=hailuoto.htm

Linja-autolla Hailuotoon:
www.amoro.fi/aikataulut/aikataulut_main.html#link08

Lisätietoja Luotsihotellista:
www.luotokeskus.fi/index.asp?pid=118Väitös ufotutkimuksesta

Lähes sata paikalle saapunutta asianharrastajaa tai muuten asiasta kiinnostunutta saivat kokea harvinaista herkkua, kun lauantaina 13.12.2008 he olivat saapuneet FM Jaakko Närvän väitöstilaisuuteen Helsingin Yliopiston päärakennuksen saliin 13. Väitöksen nimi oli ”Ufologia ja ufokokemukset uskonnollisina ilmiönä - Teoreettinen tutkimus.” Vastaväittäjänä toimi professori Seppo Knuuttila Joensuun yliopistosta, ja kustoksena professori Rene Gothoni.

Väitöstyötä tehdessään Jaakko Närvä oli perehtynyt aiheeseen viiden vuoden ajan hyvin laajasti ja perusteellisesti. Tuloksena syntyi 397-sivuinen pienellä fontilla painettu väitöskirja. Työn laajuutta kuvaa myös valtava lähdeaineiston määrä, josta hyvänä osoituksena väitöskirjassa mainitut 1134 lähdeviitettä.

Väitöstilaisuus kesti noin kaksi tuntia ja ilmeni, että myös vastaväittelijä professori Seppo Knuuttila oli perehtynyt syvällisesti ja tiesi mistä puhutaan. Tämä väitös osoitti selkeästi, että ufoilmiötä voidaan tutkia tieteellisesti, jos vaan haluja löytyy ja asenne tällaiseen tutkimustyöhön on kunnossa. Toivottavasti tämä väitös saa jatkossa uudenlaista ufokeskustelua aikaan. Lopuksi professori Knuuttila esitti kysymyksen: onko niitä vai ei? Siihen Närvä vastasi: on.


Tähdistä olemme tulleet - uusi kirja

Maapallo on paratiisi-planeetta Linnunradan elämän vyöhykkeellä. Galaksit ovat suuria elämän viljapeltoja mahtavassa universumissa. Galakseja on triljoonia. Niin on myös Maan kaltaisia planeettoja koko olevaisuudessamme. Ehkäpä on myös supermaapalloja, isompia ja pienempiä.

Voi olla myös muita maailmankaikkeuksia ja toisia ulottuvuuksia, joiden fysiikan lakeja emme vielä ymmärrä. Ehkäpä Einsteinin suhteellisuusteoriassa on vielä pieniä markkinarakoja uusille asioille. Ja voihan olla myös niin, ettei oma elämämme ole maailmankaikkeuden mittakaavassa lainkaan merkittävä, vaan sivupolku.

Matias Päätalon kirja Tähdistä olemme tulleet, kertoo ajan ja avaruuden syvästä olemuksesta asiantuntevan tarkasti. Hän pohtii myös ihmisen asemaa, tekoja ja tulevaisuutta - ufojakaan unohtamatta. Hän tarkastelee kriittisesti luonnonilmiöiden tuntemustamme, eikä kaihda esittää vaatimuksia myös Jumalalle.

Päätalon tuntemus tähtitieteestä on syvällistä, omakohtaisesti koettua määrätietoisesti koko elämän ajan etsittyä tietoa. Päätalo varoittaa kuitenkin muodostamasta maailmankuvia uskomusten kautta. Hän painottaa kokeellista epäilyä romuttamatta silti tieteenfilosofista pohdiskelua elämän syvistä arvoituksista.

Maailmankaikkeudessa on monta sellaista viritelmää, jotka tukevat elämän syntyä. Luonnonlait jättävät joka tilanteessa markkinarakoja elämän kehitykselle joka puolella kaikkeutta. Jos hiiltä ei syntyisi, elektronin sähkövaraus olisi toisenlainen, galakseihin ei syntyisi pitkäikäisiä tähtiä tai jos avaruus supistuisi. Meitä ei olisi olemassa nykymuodossa.

Supernovaräjähdykset toivat Linnunrataan raskaita alkuaineita, planeettojen ja elämämme rakennusaineet. Tähdistä olemme tulleet ja tähtiin meidän on jälleen palattava. Kirjassa on 318 sivua ja hinta 37 e.


Outo lentävä kohde Etelä-Suomessa

Eteläsuomalainen mies oli 25.7.2008 ulkoilemassa perheenjäseniensä kanssa klo 11-12 aikaan ja päätti ottaa muutaman kuvan. Ensimmäisessä kuvassa ei näkynyt mitään poikkeavaa, mutta 31 sekuntia myöhemmin otetun kuvan vasemmassa reunassa näkyy lännen ja luoteen suunnassa outo kohde, joka näyttää tulevan pilven takaa. Kuvan oikeasta reunasta on rajattu itse pääkohteet pois. Mitään ääntä ei kuulunut eikä mitään muutakaan erityistä ei havaittu.


Matias Päätalolta uusi kirja

Pääasiassa tähtitieteestä, avaruusaiheista ja ufoista paljon kirjoittanut Matias Päätalo on uusimmassa kirjassaan Sodan mysteerit laajentanut kirjallista tuotantoaan uudelle alueelle. Kuten kirjan nimestäkin jo voi päätellä, se käsittelee sotia ja niihin liittyviä asioita. Kirja löytää lukijansa juuri näistä aiheista kiinnostuneista henkilöistä. Mutta yllätys yllätys: kirjasta löytyy myös ufotutkijoita kiinnostavia asioita. Kappaleessa 19 "Neuvostoliiton häirintäpilvi ylitti Suomen 1985" kerrotaan lähinnä Pohjanmaalla havaitusta ja Suomen ylittäneestä oudosta pilvestä. Kappaleessa 23 "Kun kokonaisia pataljoonia katoaa tyhjyyteen" kerrotaan kokonaisten sotilasosastojen oudoista katoamisista, joille ei vielä tänäkään päivänä ole löytynyt luonnollista selitystä. Kirjassa on laaja mustavalko- ja värikuvitus. 206 sivua, hinta 29,90 e.Poliisit jahtasivat ufoa

Ufo oli törmätä poliisihelikopteriin 7.6.2008 sotilastukikohdan lähellä Cardiffissa, Englannissa. Kopteri odotteli laskeutumislupaa 500 jalan korkeudessa, kun miehistö huomasi aluksen kiitävän heitä kohti alta päin. Pilotti onnistui kuitenkin ohittamaan vaaratilanteen väistöliikkeellä. Helikopteri oli paluumatkallaan puolustusministeriön tukikohdasta St. Athanista. Kopterin kolmijäseninen miehistö kuvaili ufoa lautasen muotoiseksi. He onnistuivat jahtaamaan sitä Pohjois-Devonin rannikolle saakka, kunnes bensamittari helähti punaiselle. Etelä-Walesin poliisitoimen edustaja kertoi tapahtuneesta seuraavasti: "Voimme vahvistaa, että ASU (Air Support Unit) havaitsi epätavallisen aluksen. Raportti tästä toimitettiin asiaa tutkiville tahoille." Raportissa mainittiin myös, että alus lähestyi kovalla nopeudella, ja että helikopteri oli sen lentoradalla. "He ovat vakuuttuneita, että kyseessä oli ufo. Kuulostaa kaukaa haetulta, mutta kyllä he tietävät mitä näkivät." Poliisihelikopterin kerrotaan ylittäneen Bristolin kanaalin ajaessaan takaa tunnistamatonta alusta. Tämän jälkeen he menettivät näkökontaktin, ja joutuivat hetken päästä kääntymään takaisin bensavajeen vuoksi.

lähde: http://www.telegraph.co.uk

Lauri Tervonen


Ufo törmäsi hävittäjään Romaniassa vuonna 2007

Julkisuuteen vuotaneessa romanialaisessa sotilasraportissa väitetään, että ainakin yksi tunnistamaton lentävä objekti törmäsi hävittäjään viime vuonna Keski-Euroopan taivaalla. Romanian puolustusministeriö aloitti asiasta tutkimukset, ja yritti selvittää mikä tai mitkä törmäsivät romanialaiseen MIG 21 -hävittäjään. Virallisen raportin mukaan ainakin ohjaamon kupuosa vaurioitui merkittävästi törmäyksessä. Tapausta tutkineet puolustusministeriön viranomaiset hylkäsivät niin sanonut tavanomaiset selitysmallit, kuten esimerkiksi linnut, jääkimpaleet, tai pienet meteoriitit. Päätutkijana toiminut Komentaja Nicolae Grigorie viittasi raportissa tutkijoiden hämmennykseen seuraavasti: "Voimme määritellä mikä se ei ainakaan ollut, mutta emme voi sanoa tarkkaan mikä se oli".

MIG 21 -hävittäjä oli iskuhetkellä suorittamassa harjoituslentoa Transylvanian yläpuolella. Iskuvaikutus kesti vain 67 millisekuntia. Tapahtuma saatiin tallennettua hävittäjän ohjaamoon asennetulla videokameralla. Itse pilotti, Marin Mitrica, ei loukkaantunut tilanteessa pahasti. Hän onnistui laskeutumaan vaurioituneella hävittäjällä turvallisesti maan kamaralle.

Hämmentyneet romanialaiset puolustusviranomaiset sysäävät ufotapausta nyt Euroopan ilmavoimien turvallisuuskomitean tutkittavaksi.

Lähde: www.upi.com

Lauri Tervonen


UFO rysähti Vietnamiin - todisteet ovat tallessa

Ufon väitetään räjähtäneen Phu Quocin saaren yläpuolella. Paikallisten löytämät metallikappaleet ovat johtaneet spekulaatioihin ufon alkuperästä.

Vietnamin kansallinen tietotoimisto uutisoi tapauksesta seuraavasti: "Tunnistamaton lentävä objekti räjähti Phu Quocin saaren pohjoisosan yläpuolella 27.5.2008 noin kymmenen aikaan aamulla." Tietolähteeksi paljastui saaren sotilaskomentajana toimiva eversti Nguyen Van Qui. Yhtäkään yksityis-, matkustaja- tai sotilaslentokonetta ei ole vielä raportoitu kadonneeksi kyseiseltä alueelta.

Ensihavainnon ufosta tekivät Kambodzan viranomaiset, jotka vertasivat ufoa "tuleen taivaalla". Tämän havainnon jälkeen ufon sanotaan räjähtäneen. Se mitä ufosta jäi jäljelle rysähti nähtävästi Phu Quocin saarelle, jossa paikalliset asukkaat saivat haltuunsa metallikappaleen, jonka kooksi he ilmoittivat n. 1,6 metriä. Metallin sanotaan olevan erikoisen näköistä, ja sen pinnasta on huomattu symboleja, jotka vaikuttavat metalliin painetuilta tai kaiverretuilta.

Paikalta löydettiin useampia metallikappaleita. Phu Quocin sotilasaluehallinto on saanut haltuunsa jo 14 metallipalasta. Paikallisasukkaiden toimikunnan edustaja Lam Quang Chanh kertoi, että metalliromua tippui Ganh Dau ja Cua Can kommuunien alueelle noin klo 10.20.

Vaikka havainnoilla ja saarelta löydetyillä metallikappaleilla ei olisi mitään tekemistä maan ulkopuolisen älykkyyden kanssa, tapahtumaketju tangeeraa monen muun kuuluisan ufotapauksen kanssa. Jos saarelta löydetyn metallikappaleen symbolit ovat autenttiset, yhteys esimerkiksi 1960-luvulla Kecksburgissa sattuneeseen ufotapaukseen on selkeä, sillä todistajien kuvailemat symbolit ovat hyvin samankaltaisia.

Ufoja ei tipahtele taivaalta harva se päivä. Tällä kertaa tilanne on erittäin mielenkiintoinen, sillä ufosalaliittoteoriat ovat yleisesti ottaen hyvin Pohjois-Amerikka- ja Britannia -keskeisiä. Vietnam on kuitenkin kommunistinen maa, jonka läheiset suhteet Kiinaan voivat ennaltaehkäistä sellaisen tiedon leviämistä, joka katsottaisiin suurvaltasuhteen kannalta haitalliseksi. Toivottavasti Vietnamin kansallinen tietotoimisto raportoi tapahtumista totuuden mukaisesti.

Lauri Tervonen


Sturrockin raportista uusia painos

Arvostetun tiedemiehen Peter A. Sturrockin avustajineen kirjoittamasta tieteellisestä ufokirjasta "Uforaporteihin liittyvä fysikaalinen todistusaineisto" on ilmestynyt uusi korjattu painos. Kirja on ollut markkinoilla jo useita vuosi ja sitä myydään edelleen, koska vastaavia tieteellisiä ufokirjoja ei montaa ole. Myös ulkoasu on uudistettu. Kirjassa on 143 sivua ja hinta 19 euroa.

Uusia ufokirjoja

UFO-Finland ry kehittää jatkuvasti julkaisutoimintaansa. Tähän mennessä olemme julkaisseet seitsemän kirjaa ja lisää on tulossa. Pyrimme jatkossa julkaisemaan vähintään yhden uuden ufokirjan vuodessa. Onko sinulla pöytälaatikossa tai tiedossa sopivaa käsikirjoitusta julkaistavaksi? Se voi olla myös käännös. Ota yhteyttä, odotamme ehdotuksia!

S-posti: ufofin@ufofinland.org


Ufoteknologiasta oppia

OTTAWA Kanadan entisen puolustusministerin Paul Hellyerin, 83, mukaan hallitusten pimittämä salainen ufoteknologia tarjoaisi tehokkaan keinon taistella ilmaston lämpenemistä vastaan. "Haluaisin nähdä, mitä sellaista ufoteknologiaa saattaisi olla olemassa, joilla fossiilisten polttoaineiden käyttäminen voitaisiin lopettaa yhden sukupolven aikana. Se saattaisi tarjota mahdollisuuden maapallon pelastamiseen", hän sanoi Ottawa Citizen -lehden haastattelussa. "Meidän on suostuteltava hallitukset kertomaan kaikki se, minkä ne tietävät. Ja osa meistä uskoo, että ne tietävät erittäin paljon." (Kaleva 1.3.2007, STT, AFP)

Paul Hellyerin haastattelu löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta:

www.canada.com/ottawacitizen/news/ story.html?id=3e57926c-bfeb-4ff3-acf6-50c575ee996c


UFO-Finland ry julkaisi uuden ufokirjan

Joulukuun alussa 2006 UFO-Finland ry julkaisi uuden 230-sivuisen ufokirjan "Tähtiä ja outoja ilmiöitä". Kirjoittajana on oululainen Matias Päätalo. Kirja perustuu lähes kokonaisuudessaan kotimaiseen ennen julkaisemattomaan aineistoon. Kirja onkin saanut heti tuoreeltaan huomattavaa julkisuutta lähinnä Pohjois-Suomen lehdistössä, joka onkin luonnollista, sillä kirja perustuu pääosin em. alueen tapahtumiin useiden vuosikymmenien ajalta.

Matias Päätalo on tunnettu pitkän linjan tähtiharrastaja ja ufotutkija, jolla on kymmenien vuosien kokemus tähtitaivaan- ja luonnonilmiöiden tarkkailusta. Päätalon laaja kokemus tiedekirjoittajana on luonut pohjan tämän kirjan synnylle. Tähtiä ja outoja ilmiöitä -kirja on jännittävä, uusia näköaloja ja ideoita avaava teos. Se kertoo terävästi eri ilmiöiden esiintyvyydestä sekä tähtitieteen-, ufo- ja SETI -tutkimuksen ongelmista.

Luonnon ihmeet ovat vaikuttaneet Päätaloon jo lapsena. Tähdet, komeetat, pallosalamat ja "lentävät lautaset" kehittivät luontaisen tutkivat mielenlaadun. Kirja on täynnä tietoa ja suuria kysymyksiä, tutkimuksia ja teorioita. Kirja paljastaa myös Kuusamon Saapungin ufosta syntyneen tiskivesinaurun sekä tuo esille Kainuun rajavartioston tekemät tutkimukset Pyyvaaran ufosta. Kirjassa on 4-värikuvitus.


Ranska aloittaa uudelleen viralliset ufotutkimukset

Ranskan avaruushallitus, CNES, julkaisi 28.9.2005 lehdistötiedotteen jonka mukaan CNES on päättänyt aloittaa uudelleen ufotutkimukset. Tunnistamattomien ilmakehäilmiöiden (=UFO = UAP, ranskalaiset käyttävät nimitystä PAN) toiminnan ja tämän toiminnan tutkimusten valvomiseksi ja tämän alan tiedottamista varten päätettiin perustaa

Johtokomitea tunnistamattomiin ilma- ja avaruusilmiöihin liittyvän toiminnan seuraamiseksi

Se kokoontui CNES:ssä ensimmäisen kerran 22.9.2005.

Komitean tehtävä on kolmitahoinen:

  • raporttien kerääminen, puhtaaksikirjoittaminen ja arkistointi tietopankin perustamista varten.
  • raporttien analysoiminen eri alojen asiantuntijoiden toimesta.
  • tiedottaminen asiasta kiinnostuneelle yleisölle, raporttien säännöllinen julkaiseminen ja arkistoihin pääsyn valvominen.

Komitean puheenjohtajana toimii CNES:n entinen pääjohtaja Yves Sillard, ja sen jäseninä ovat:

  • CNES:in edustajia: Toulousen osaston apulaisjohtaja, ulkoisen tiedottamisen, opettamisen ja PR-asioiden johtaja sekä eettisten asioiden vastuuhenkilö.
  • CNES:in kanssa yhteistyössä olevien eri organisaatioiden edustajia: Kansallinen Santarmisto, Kansalliset Poliisivoimat, ilmavoimat, Siviilipuolustus, Ilmailulaitos, Kansallinen Sääpalvelu.
  • Tutkijoita, joita CNES: in pääjohtaja on kutsunut yhteisymmärryksessä komitean puheenjohtajan kanssa.

Ensimmäisessä kokouksessaan komitea suositteli että CNES luo, tai luo uudelleen, suhteet em. viranomaisiin. Avoimen toiminnan tärkeyttä alleviivattiin ja päätettiin luoda Internetsivusto, jossa julkaistaisiin ajankohtaista informaatiota, ottaen huomioon vallitseva lainsäädäntö.

Komitea tulee kokoontumaan niin usein kuin tarve vaatii, ja vähintään kaksi kertaa vuodessa sen puheenjohtajan kutsusta. CNES:n UAP-asioiden vastuuhenkilön tulee vuosittain toimittaa tilanneraportin Johtokomitealle, sekä raportti edistymisestä kaksi kertaa vuodessa. CNES toimittaa eteenpäin CNES:tä valvoville ministeriöille vuosiraportin Johtokomitean esittelyiden ja suositusten kera.

Lehdistöyhdyshenkilö: Sandra Laly, puh: 0144767732, 0608483931. (28.9.2005 PR 075-2005).

Internet:

www.cnes.fr
www.etcontact.net/newsite/news.asp
www.ufoevidence.org/news/newstext.asp?id=286

(Komitea on saanut varsin korkean tason vetäjän. Yves Sillard on toiminut CNES:in pääjohtajana vuosina 1976-1982. Vuonna 1998 Sillard nimitettiin NATO:n Tieteellisten- ja Ympäristöasioiden apulaispääsihteeriksi. Sillard johti aikoinaan mm. Concorde-projektia ja Guyanassa sijaitsevaa Ranskan Avaruuskeskusta).