Yhdistys Tutkimus Arkisto Kirjat Linkit Sivukartta
Myynnissä
Kirjatilaus
Kirjaesittelyt
Käytetyt kirjat

UUTISET


Copyright ©
1999-2020
UFO-Finland ry

Kirjat > Kirjaesittelyt

Lou Baldin:

Alienyhteys (In League with a UFO)

UFO-Finland ry 2019. 205 sivua

Hiljattain suomenkielisen muotonsa saanut Lou Baldinin Alienyhteys on yksi mielenkiintoisimpia ufokirjoja aikoihin. En pidä itseäni nopeana lukijana eikä kirjakaan aivan vihkonen ole, mutta sivut loppuivat kesken jo yhden viikonlopun aikana. Vaikka pidänkin enemmän tarkastettavin lähdeviittauksin varustelluista faktoihin pohjaavasta ufokirjallisuudesta, kuin mielikuvitusta kiihottavista lennokkaista tarinoista, niin kirjan muodostama "vaihtoehtoinen maailmankatsomus" on yllättävän eheä ja kaikessa uskomattomuudessaan pelottavan uskottava.

Vaikka kirja herättää useita kysymyksiä mm. kirjailijan taustoista ja suhteesta kirjoittamaansa aiheeseen, niin kirja tarjoaa myös mielenkiintoisia vastausvaihtoehtoja moniin aiemmin ufoilmiön tiimoilta vastaamatta jääneisiin kysymyksiin. Yksi näistä kysymyksistä on skeptikkojenkin usein esittämä "miksi salailua olisi tehty?". Kirja onnistuu jopa herättämään omituisella tavalla sympatiaa ja ymmärrystä väitettyä ufoilmiön salailua aktiivisesti harrastaneita kohtaan.

Kirjan kertomukset täyttävät myös aukkoja useissa ufoilmiötä tutkivien ihmisten palapeleissä ja selittävät osaltaan useimmiten hankalasti ymmärrettäviä asioita, kuten poikkeavaa ajan käsitystä ja eri ulottuvuuksia. Tarjoaapa kirja myös epäsuorasti vihjeitä vaikkapa abduktiolta suojautumiseksikin. Kaikkein vainoharhaisimpien ei varmasti kannata tätä kirjaa lukea, sillä kirja pistää väistämättä miettimään eri ilmiöitä ja niiden merkitystä myös lukijan omassa elämässä.

Alienyhteys onnistuu kuvaamaan kiehtovalla tarkkuudella viime vuosikymmenten aikana tapahtuneet valikoitujen ihmisten yritykset tutkia ja ymmärtää ylivoimaista teknologiaa. Kirjan tapahtumat on kerrottu semmoisella tarkkuudella, että kirjoittajan luulisi olleen itse paikalla, mutta kirjan syntytarina on totaalisen erilainen. Se on samalla myös kirjan uskottavuuden yksi heikoimpia lenkkejä. Sillä vaikka kirjassa puhutaan useista eri henkilöistä, heiden tekemisistään ja jopa ihmissuhteista inhimillisine tunteineen päivineen, niin kirjailija kertoo saaneensa kirjansa tiedot pääosin toisaalta - alienyhteyden kautta.

Maija Lång 12.6.2019

takaisin ]