Yhdistys Tutkimus Arkisto Kirjat Linkit Sivukartta
Myynnissä
Kirjatilaus
Kirjaesittelyt
Käytetyt kirjat

UUTISET


Copyright ©
1999-2020
UFO-Finland ry

Kirjat > Kirjaesittelyt

Bradley, Michael:

Salaseurojen käsikirja

Helmi Kustannus 2005. 144 sivua

Erilaisia salaseuroja tiedetään olleen jo satoja - jopa tuhansia vuosia - joista monet toimivat yhä edelleen. Joitain toimii myös Suomessa. Tunnetuimpina salaseuroja mainittakoon Bilderberg, Rooman Klubi, Mafia, Ku Klux Klan, Vapaamuurarit ja Ruusuristi. Vielä nykyisinkin monet salaseurat yhdistetään tunnettuihin kuninkaallisiin ja eri valtioiden päämiehiin. Tähän kirjaan on toimittaja/kirjailija Michael Bradley koonnut 21 eri salaseuran perustiedot, josta vanhin on vuodelta 1100.

Myös ufot yhdistetään aina silloin tällöin erilaisiin salaliittoteorioihin ja joskus jopa salaseuroihin. Ufoaiheeseen perehtyneitä kiinnostaa varmaan eniten kirjan eräs kappale, jonka otsikko on "Majestic-12, Aviary ja Aquarium". Majestic-12 on näistä tunnetuin ja siitä käytetään usein lyhennettä MJ-12. Se oli huippusalainen ryhmä, joka perustettiin vuonna 1947 tarkoituksenaan salata avaruusalusten ja -olioiden vierailut maapallolla. Roswellin tapahtumilla on ollut varmaan oma osuutensa? Ryhmän olemassaolosta on ollut tietoisia myös Yhdysvaltain presidentit Harry S. Truman (presidentti 1945-53) ja Dwight D. Eisenhower (presidentti 1953-61). MJ-12 ryhmästä kertovia dokumentteja tuli julkisuuteen 1980-luvulla ja siitä asti on lukuisissa eri yhteyksissä kiistelty, ovat ne aitoja vai ei. Aiheesta on julkaistu useita kirjoja.

Toinen huippusalainen ryhmä on kokoontunut 1970-luvulta alkaen. Se koostui Yhdysvaltain tiedustelupalvelun ja armeijan korkeassa asemassa olevista henkilöistä, joilla oli tietoa ufotutkimuksista. Ryhmästä käytettiin nimitystä "The Aviary" (Lintuhäkki). Sen tehtävänä oli muodostaa kokonaiskuva ufojen merkityksestä ja seurauksista, jos avaruusolennot ottavat yhteyttä Maahan. Myöhemmin ryhmän tehtävänä oli antaa suurelle yleisölle vähitellen tietoa siitä, että Maan ulkopuolista elämää todella on olemassa. Joidenkin Aviaryn jäsenten sanotaan kuuluneen MJ-12 -ryhmään.

Aquarium on vieläkin salaisempi ryhmä, kuin edellä mainitut. Sen tehtävänä on lisätä ihmisten oikeaa tietoja ja ymmärrystä Maan ulkopuolisesta älyllisestä elämästä.

Sanotaan, että Majestic-12, Aviary ja Aquarium -ryhmät ovat edelleenkin olemassa, mutta toimivat eri muodoissa kuin ennen.

Kirja on mielenkiintoinen, mutta mitkä sitten kerrotuista asioista ovat totta ja mikä eivät, jää lukijan arvioitavaksi. Kaikki tuskin on totta, mutta tuskin kaikki kuitenkaan on pelkkää potaskaa!

Lasse Ahonen 25.6.2012

takaisin ]