Yhdistys Tutkimus Arkisto Kirjat Linkit Sivukartta
Myynnissä
Kirjatilaus
Kirjaesittelyt
Käytetyt kirjat

UUTISET


Copyright ©
1999-2020
UFO-Finland ry

Kirjat > Kirjaesittelyt

Good, Timothy:

Sisäpiiri - Ufot, sotilaat ja tiedustelupalvelut

UFO-Finland ry 2010. 482 sivua

"On olemassa kirjoja joiden lukeminen on vain mukavaa ja kevyttä ajanvietettä, toisaalla on olemassa myös kirjoja joiden lukeminen avartaa omaa maailmankatsomustasi. Timothy Goodin kirjoittama ja nyt UFO-Finland ry:n suomeksi julkaisema 'Sisäpiiri - Ufot, tiedustelupalvelut ja sotilaat' kuuluu ehdottomasti jälkimmäiseen kategoriaan. Vaikka kirjan esittämät todisteet ufosalailun sisäpiiristä olisivat humpuukiakin, herättää kirja väistämättä ajatuksia vallitsevasta yhteiskunnasta ja siitä kuinka kaikki mitä meille uutisoidaan ei aina olekaan totta. Jos taas kirjan esittämä varsin vakuuttava todistusaineisto maan ulkopuolisen älykkyyden vierailuista kotiplaneetallemme ja siihen liittyvästä salailusta on totta, niin luoja meitä auttakoon!

Sisäpiiri käy läpi lähinnä viime vuosisadan merkittävimpiä dokumentoituja ufotapauksia kiihkottomasti ja hyvin perustellun oloisesti. Ilmiöön haetaan tukea milloin lehtiartikkeleista, henkilöiden haastatteluista tai aiemmin salaiseksi luokitelluista asiakirjoista. Kirjassa esitellään vuosikymmenittäin ja tapauksittain lähes kaikki merkittävimmät ja myös todistusvoimaiset, mutta syystä tai toisesta aiemmin tuntemattomaksi jääneet tapaukset aina 1930-luvulta viime vuosiin saakka. Muun muassa jopa satojen lähinnä amerikkalaislentokoneiden mystiset tuhoutumiset varsin lyhyen ajan sisällä 1950-luvun alussa on ilmiö, johon kirja tarjoaa varsin mielenkiintoisen selityksen. Parhaimmillaan amerikkalaiset menettivät nimittäin yli koneen per päivä aivan rutiininomaisissa lentotilanteissa vähintäänkin epäilyttävällä tavalla ja usein vieläpä oman maansa kamaralla. Tätä asiaa ei lehdistössä juuri paistateltu, mutta asia on todellinen ja todistettavissa, kuten kirja osoittaa.

Lievästä Amerikkalaiskeskeisyydestä huolimatta kirjassa käydään läpi myös kansainvälisesti vaikuttavimmat tapaukset Skandinaviaakin useasti sivuten. Lähes jokainen tapaus saa todistustukea kirjan kappaleiden lopussa esitettävien lähdeluettelon ja dokumenttikopioiden muodossa. Goodin henkilökohtaiset suhteet eri maiden viranomaisiin, mediaan, tiedemiehiin ja muihin toimijoihin ovatkin epäilemättä olleet avainasemassa näiden tietojen ja dokumenttien saamiseksi samojen kansien väliin.

Kirja paneutuu kuhunkin tapaukseen tieteellisellä tarkkuudella ja julkaisee kaiken oleellisen ja joskus jopa tarpeettomaltakin tuntuvan dokumentoidun tiedon tapauksista. Kirjassa vilisevien eri sotilas- tai tiedusteluorganisaatioiden lyhenteiden runsaus voi helposti sekoittaa ja harhauttaa lukijaa ydinsanomalta ja punainen lanka saattaa pahimmillaan hetkeksi kadota kaiken informaation keskellä. Parhaimmillaan kirja onnistuu kuitenkin välittämään lukijalle varsin toden tuntuisen kuvan kunkin aikakauden ufoilmiön ja turvallisuuspolitiikan välisistä suhteista. Samalla kirja auttaa lukijaa myös ymmärtämään miksi mahdollinen salailu on toteutettu.

Kirja on myös erinomainen hakuteos ja se sisältää valtavan määrän nimiä, tapahtumia, paikkoja yms. Kirjan loppuun on koottu laaja, yli tuhannen sanan hakemisto, joka on korvaamaton apu tietojen etsimisessä.

Kirjan luettuasi ajatukset ovat helposti ristiriitaiset, koska kirjan sanoma on lähes väistämättä ristiriidassa oman maailmankatsomuksesi kanssa. Ongelmalliseksi tämän erityisesti skeptikoille tekee se, ettei kirjaa voi millään tavoin moittia epäammattimaiseksi ufouskovaisen kiihkoiluksi. Parempi määritelmä olisi: analyyttisesti kasattu kokoelma vakuuttavimmista todistusaineistoista modernista ufoilmiöstä. Sisäpiiri onkin todellinen kulmakivi, perusteos kaikille ilmiötä tutkiville tai asiasta kiinnostuneille. Lämpimästi suosittelen kirjaa kaikille, joilla ylipäätään on valmiuksia käsitellä aihepiiriä yöuniaan menettämättä."

Maija Lång, 15.7.2010

takaisin ]