Yhdistys Tutkimus Arkisto Kirjat Linkit Sivukartta
Myynnissä
Kirjatilaus
Kirjaesittelyt
Käytetyt kirjat

UUTISET


Copyright ©
1999-2020
UFO-Finland ry

Kirjat > Kirjaesittelyt

Brown, Courtney:

Cosmic Explorers

Dutton/ Penguin Putnam Inc., New York 1999. 261 sivua

Fil. tri Courtney Brown on Georgian Atlantassa sijaitsevan Farsight-instituutin johtaja ja hän on aikaisemmin julkaissut viisi kirjaa, niiden joukossa kirjan "Cosmic Voyage: Scientific Discovery of Extraterrestrials Visiting Earth" vuonna 1996. Tässä kirjassaan Brown selostaa nimenomaan ns. kaukokatsomista, johon Farsight-instituutti on nimenomaan erikoistunut. Brown selostaa yksityiskohtaisesti käytettyjä menetelmiä ja kertoo esimerkkejä niiden tuloksista.

Brown selostaa yksityiskohtaisesti, kuinka koehenkilölle annetaan tehtävä "katsoa" jotakin asiaa, joka voi olla kaukana maantieteellisesti, mutta myös ajallisesti se voi olla menneisyydessä tai tulevaisuudessa. Tehtävää annettaessa ei kerrota kohteen oikeata nimeä (esim. Himalaja), vaan annetaan koordinaatteja, jotka on valittu umpimähkään (esim. 6861/2306).

Tässä tulee nyt esille se asia, jota allekirjoittanut ei ymmärrä. Maailmassahan on käytössä ns. tavallisia koordinaattijärjestelmiä, esim. longitudi ja latitudi, ja henkilö joka on hiukankin perillä näistä, voi suunnata ajatuksensa ainakin suunnilleen tiettyyn paikkaan, jos hänelle annetaan joitakin koordinaatteja. Tai koehenkilölle voidaan antaa tehtäväksi "kaukokatsoa" paikkaa, joka sijaitsee esim. "50 km Pariisista pohjoiseen". Mutta jos käytetään "umpimähkään valittuja koordinaatteja", kuten edellä mainitut 6861/2306, niin mikä se on, joka kertoo koehenkilölle, että hänen pitäisi suunnata katseensa juuri Himalajaan? Koordinaatit 6861/2306, nehän ei tarkoita kartalla mitään, ainakaan koehenkilölle. Joten mistä koehenkilö saa tiedon, että hänen odotetaan "kaukokatsovan" juuri Himalajaa? Väistämättä allekirjoittaneen mieleen tulee se mahdollisuus, ettei koehenkilö tällöin harrastakaan "kaukokatsomista" vaan "lähikatsomista" ja onkii tietoonsa kohteen alitajuisesti lähiympäristöstään jollakin tavalla. Ehkä allekirjoittanut on tutustunut huonosti Brownin selostuksiin tai on olemassa joku muu hyvä selitys tälle asialle. Sanotaan asia toisella tavalla: Jos allekirjoittanut osallistuisi tällaiseen kokeeseen ja annettaisiin tehtäväksi kaukokatsoa kohdetta 3324/7756, niin en ymmärtäisi hölynpölyä siitä, että mihin minun olisi keskityttävä. Joten miten Farsight-instituutissa oikein menetellään?

Tällä kaukokatsomisella Farsight-instituutin koehenkilöt, myös Brown itse, ovat myös seuranneet avaruuden muukalaisia ja heidän tekemisiään. Brownin mukaan menneisyydessä oli olemassa Marsilainen sivilisaatio, joka miltei tuhoutui kun komeetta tai asteroidi syöksyi Marsiin. "Galaktinen Federaatio" lähetti avuksi Marsiin "pienet harmaat" pelastamaan eloonjääneet. Osa näistä marsilaisista on jo tuotu Maahan ja tarkoitus on tuoda loputkin kunhan ehditään. Ne marsilaiset, jotka edelleen ovat Marsissa, elävät maanalaisissa tiloissa. Maassa marsilaisia on viety esim. New Mexicossa sijaitsevan Santa Fe Baldy -vuoren alla sijaitsevaan keskukseen, mutta marsilaisia on myös maanpäällisissä kylissä, jonne marsilaiset alukset säännöllisesti toimittavat tarvikkeita.

Brown on kertonut näistä asioista jo ensimmäisessä kirjassaan "Cosmic Voyage", mutta hän myöntää nyt olleensa vähän naiivi siinä kirjassa, koska hän siinä luonnehti kaikkia avaruuden muukalaisia ystävällisiksi ja auttamishaluisiksi. Brown on nyt muuttanut mieltään ja toteaa, että myös avaruus on täynnä ristiriitoja ja sotia.

Brownin kertoman mukaan ns. reptiilirotu on aggressiivinen avaruudessa ja aiheuttaa sotia. Reptiileillä on myös maanalainen tukikohta Maassa vuoren alla, mutta ei samassa paikassa kuin marsilaisilla, vaan heistä "vähän länteen päin", erään toisen vuoren alla. Reptiilit ampuivat myös alas venäläisen Mars96-luotaimen, kun se lähetettiin matkaan Marsiin vuonna 1996.

Galaktinen Federaatio yrittää kuitenkin ylläpitää järjestystä avaruudessa ja yksi, jolla on johtava rooli Galaktisessa Federaatiossa on Buddha.

Mielestäni tällä kirjalla on harhaanjohtava nimi (Cosmic Explorers= Kosmiset tutkimusmatkailijat). Vaikka siinä puhutaan paljon avaruusolennoista, niin kirja kertoo kuitenkin nimenomaan kaukokatsomisesta ja nimenomaan kaukokatsomisessa käytetyistä menetelmistä ja koehenkilöiden testituloksista. Saattaa olla, että tekijä onkin tarkoittanut, että juuri kaukokatsojat ovat näitä tutkimusmatkailijoita, mutta ei se muuta asiaa paljoakaan.

Ne lukijat, jotka tahtovat uskoa, että Santa Fe Baldy -vuoren alla on marsilaisten tukikohta ja toisen vuoren alla reptiilirodun tukikohta, saavat puolestani uskoa niin jos tahtovat. Ne jotka tahtovat tutustua Farsight-instituuttiin lähemmin, voivat tehdä sen osoitteessa www.farsight.org ja sähköpostia voi lähettää kirjailijalle osoitteella courtney@farsight.org

Björn Borg, 30.11.2005

takaisin ]