Yhdistys Tutkimus Arkisto Kirjat Linkit Sivukartta
Myynnissä
Kirjatilaus
Kirjaesittelyt
Käytetyt kirjat

UUTISET


Copyright ©
1999-2020
UFO-Finland ry

Kirjat > Kirjaesittelyt

Klein-Carsh, Shirlé & Ulrich, Ann Carol:

Permutation: A True UFO Story

Earth Star Publications, Paonia, Colorado 1993. 184 sivua

Allekirjoittanut ei kyllä voi muuta kuin tuntea sääliä rva Shirlé Klein-Carshia kohtaan, ainakin tämän kirjan alussa.

Rva Klein-Carsh huomauttaa toistuvasti kirjassa, että hän on juutalainen. Hän elää ilmeisesti aika mukavaa elämää kotirouvana Kanadassa ja kutsuu itseään taiteilijaksi, joka maalaa surrealistisia tauluja. Kun hänen miehensä kuolee, niin hän tuntee itsensä täysin avuttomaksi, koska hänen miehensä on aina "hoitanut kaikki asiat". Ensimmäisiä asioita, joita hän tekee, on että hän lainaa miehensä jättämän koko perinnön "parhaimmalle ystävälleen", eikä ikinä saa rahojaan takaisin.

Hän tapaa eräässä osto- ja myyntiliikkeessä henkilön, joka osoittautuu avaruusolennoksi ja käy toistuvasti liikkeessä pyytämässä neuvoja eri asioissa. Avaruusolento, jonka nimi on Frank, näyttää Shirlélle kuvia omalta kotiplaneetaltaan tavallisessa televisiossa.

Mitään vikaa Shirlén itsetunnossa ei kuitenkaan ole ja hän kuvailee usein kirjassa, kuinka etevä hän sittenkin on eri asioissa, vaikka hän ei ole ollenkaan tottunut hoitamaan asioita. Sivulla 17 hän huomauttaa, että "siihen aikaan olin erittäin viehättävä". Myöhemmin Shirlé menee naimisiin Arne-nimisen miehen kanssa, joka sitten muuttaakin yksin Australiaan. Shirlé on maksanut Arnen lipun Australiaan. Kun Shirlé ei kuule mitään Arnesta pitkään aikaan, hän lähtee itse Arnen perässä Australiaan. Heti perille tultuaan hän hämmästelee, kuinka "taas menetti paljon rahaa vaihtaessaan Kanadan dollareitaan Australian dollareiksi, koska yksi Kanadan dollari vastasi 1:43 Australian dollaria". (Allekirjoittanut ei kylläkään tajua tätä väitettä.)

Shirlé istuu kauan lentokentällä odottamassa, että Arne ilmestyisi paikalle. Hän ei kuitenkaan saavu, vaikka Shirlé oli lähettänyt sähkeen Arnelle tulostaan. Monen mutkan kautta Shirlé löytää sitten Arnen, joka asuu pienessä asunnossa ja elättää itseään vaatimattomalla työllä. Tässä vaiheessa Shirlén rahat loppuvat. Hän on kuitenkin jatkuvasti yhteydessä avaruusolentoihin eri tavoilla. Useat Shirlén tuttavat ovat myös avaruusolentoja tai ovat yhteydessä avaruusolentoihin. Shirlén palattua myöhemmin Kanadaan, hän ihmettelee mm. missä eräs hänen tuttavansa on ollut viime aikoina, jolloin tuttava kertoo "käyneensä Venuksella".

Kun päästään kirjan lukuun 11, niin tähtitieteilijät, jotka mahdollisesti lukevat tätä kirjaa, joutuvat koville. Shirlé kertoo nimittäin Georg Major -nimisestä avaruusolennosta, joka on kotoisin Sirius-B -planeetalta. Major itse sanoo välillä, että Sirius-B on "eteerinen planeetta", mutta seuraavaksi hän sanookin "uskovansa", että Sirius-B "on ollut ja vielä onkin kiinteä planeetta". Jopa Shirlé itsekin ihmettelee tätä kirjassaan. Eikö Major tiedä itse millaisesta paikasta hän on kotoisin?

Seuraavaksi Major kertoo, että Sirius-B -planeetan asukkaat asuvat valtavassa meressä merenpinnan alla suojatakseen itsensä Siriukselta tulevalta säteilyltä. Nyt seuraakin aikamoinen sekaannus. Majorilta kysytään, että eikö Sirius ole tähti, eli aurinko? Tai käyttääkö Major planeetta-nimitystä kaikesta, joka on avaruudessa? Major yrittää selittää, että "hän ajattelee planeettoja tieteellisessä mielessä, eihän kukaan voi asua auringossa". Seuraavaksi Major taas kutsuu Sirius-B:tä "eteeriseksi planeetaksi", ja kertoo samalla, että Sirius-C -planeetta, joka oli fyysinen planeetta, räjäytti itsensä pirstaleiksi atomiaseiden avulla.

(On tunnettua, että Sirius-tähdellä on seuralainen, Sirius-B, joka löydettiin vuonna 1862 ja sitä pidetään valkoisena kääpiönä, jonka ominaisuudet keksittiin vasta vuonna 1928. Sirius-B kiertää Siriusta elliptisellä radalla, jonka kiertoaika on 50 vuotta. Kyseessä on siis kaksoistähti.)

Lukija ihmettelee pakostakin paria asiaa tässä kirjassa. Sivulla v kerrotaan Ashlandilaisesta poliisista, jonka nimikirjaimet ovat H. S. "ja jota armeija piti 21 päivän ajan hypnoosissa, käsi ilmassa ja johon oli työnnetty neuloja sen selville saamiseksi, puhuiko hän totta ja oliko hän todellakin hypnoosissa. Häntä oli ajettu takaa vuoden ajan". Lukija tunnistaa helposti Herbert Schirmerin, mutta ainakin allekirjoittanut ei ole ikinä aikaisemmin kuullut, että Schirmer olisi joutunut tuollaisen kohtelun kohteeksi.

Sivulla 148 Kromme-niminen avaruusolento kertoo kanavoinnin kautta, että "jos syttyy atomisota, niin ufot saattavat puuttua asiaan ja saattaa atomipommilastissa olevat lentokoneet avaruuteen Mustaan Aukkoon, jossa pommit räjäytetään'". (Miten lentokoneet lentävät avaruudessa?)

Sivulla 152 Helene-niminen kontaktihenkilö saa viestin, jonka mukaan USA on sekaantunut kemialliseen sodankäyntiin ja myös Kansainliitto on mukana juonessa. (Kansainliittohan hajosi vuonna 1946 ja myöhemmin tuli tilalle YK.)

Sivulla 170 julkaistaan valokuva, "jossa näkyy avaruusalus ja avaruusolento", mutta vaikka tuijotan kuvaa kuinka kauan tahansa, niin en näe kumpaakaan.

Kirjan loppuosa muodostuukin sitten edellä mainitun Majorin esitelmistä ja/tai vuoropuheluista Shirlén ja hänen tuttavien kanssa, jossa pohditaan maailman (ja avaruuden) menoa ja mitä kaikkia virheitä ihminen tekee täällä Maapallolla. Nämä keskustelut tapahtuvat kanavoimalla.

On todettava, ettei tämä ole mikään ufokirja, vaikka niin sanotaankin kirjan kannessa. Ufoihin viitataan kylläkin usein, mutta vain yleisesti ja epämääräisesti. Kirjan kannessa oleva teksti "A True UFO Story" ("Todellinen ufokertomus") on kyllä puhtaasti harhaanjohtava, koska lukija saa siitä sen käsityksen, että kirjassa kerrotaan jostakin tietystä ufotapauksesta. Mutta näinhän ei ole, vaan kirja kertoo yleisesti Shirlén elämästä ja hänen kohtaamistaan vaikeuksista, hänen avaruustuttavistaan sekä edellä mainitusta Majorin esitelmistä. Tuo "A True UFO Story" on kyllä lisätty kirjan kanteen jonkun päähänpistosta. Kirjan englanninkielinen nimi "Permutation" tarkoittaa "Muutosta".

Kirjan tekstin on kirjoittanut Ann Carol Ulrich, Shirlé Klein Carshin kertomusten perusteella. Tämäntyyppisten kirjojen tapaan pakolliset runot löytyvät myös tästä kirjasta.

Björn Borg, 17.11.2005

takaisin ]