Yhdistys Tutkimus Arkisto Kirjat Linkit Sivukartta
Myynnissä
Kirjatilaus
Kirjaesittelyt
Käytetyt kirjat

UUTISET


Copyright ©
1999-2020
UFO-Finland ry

Kirjat > Kirjaesittelyt

Mitchell, Karyn K.:

Abductions: Stop Them, Heal Them, Now!

Mind Rivers Publication, St. Charles, IL 1994. 96 sivua

"Suuri osa Suomen väestöstä on joutunut siepatuksi!"

Fil. tri Karyn K. Mitchell on julkaissut tämän kirjasen, jonka nimi suomeksi on suunnilleen 'Sieppaukset: Lopeta ne, Paranna heitä, Nyt!' Heti kun saa tämän kirjasen käsiinsä, niin huomaa räikeän ristiriidan. Kun tieteellisen koulutuksen saanut yliopiston käynyt henkilö kirjoittaa kirjan, niin sekä kirjan ulkoasu että sen sisältö kertoo lukijalle, että kirjoittaja on tieteellisen koulutuksen saanut henkilö. Sen näkee itse kirjasta, joka on rakenteeltaan looginen, teksti etenee loogisesti ja vaikkapa lähdeviitteistä, hakemistosta, sisällysluettelosta jne. Näitä tunnusmerkkejä on runsaasti.

Mitchellin kirjassa huomaa heti kättelyssä räikeän ristiriidan, koska kirjassa ei ole ollenkaan näitä 'tieteellisiä tunnusmerkkejä'. Se on sekava ja naiivi ja välillä sieltä löytyy runoja ja lapsellisia piirroksia, ja usein sitä ei tiedä oikein mistä siinä puhutaan (ufoista?, sieppauksista?, healingistä?, kanavoimisilmiöstä?). Siinä on kylläkin alussa sisällysluettelo, mutta ei hakemistoa eikä lähdeviitteistä ole tietoakaan. Kirjoitus- tai painovirheitä on runsaasti. Eräs annettu nettisivun osoite on jonkunlainen kotisivun, sähköpostiosoitteen ja muun tekstin sekamelska. Sivujen numerot ovat niin 'taiteellisia' ettei niistä tahdo saada selvää, jne. Ei tarvitse olla mikään Einstein, jotta huomaa että jokin asia ei täsmää. Kirjoittaisiko yliopistollisen koulutuksen saanut, tohtorintason henkilö näin naiivia ja lapsellista tekstiä? Kun asiaa rupeaa miettimään, niin ensimmäinen asia on tarkistaa tämä fil. tri titteli.

Kirjassa sanotaan monessa paikassa että Mitchell on 'fil. tri'. Hiukan epäluuloisena tutkii sitten kirjassa oleva Mitchellin elämänkertaa, jossa ei ollenkaan sanota, missä yliopistossa hän on väitellyt tohtoriksi. Ensimmäisen vihjeen asian todellisesta luonteesta antaa elämänkerrassa ohimennen mainittu 'Honorary Doctor of Divinity', eli siis Mitchell onkin 'vaan' uskontotieteen kunniatohtori. Tällaisissa tapauksissa kansainvälisenä tapana on kylläkin lisätä lyhenne 'h.c.' tohtorintittelin perään.

Seuraava kysymys on sitten, mikä yliopisto on myöntänyt tämän kunniatittelin Mitchellille? Mitchellin kotisivun mukaan sen on tehnyt Iowa Cityssä, Iowassa sijaitseva 'Midwest University for Holistic Studies' -niminen yliopisto, jonka perustajajäseniä Mitchell jopa on. Hänen miehensä taas on opiskellut 'Midwest International University for the Healing Arts' - nimisessä yliopistossa. Kumpaakaan 'yliopistoa' ei kylläkään löydy Internetistä. Joten se siitä.

En tahdo uhrata enemmän tilaa tälle kirjaselle, mutta kiinnitän kuitenkin huomiota siihen, että sivuilla 22-23 Mitchell julkaisee 14-kohtaisen listan sellaisista tunnusmerkeistä, joiden perusteella voidaan päätellä, että joku henkilö joskus on joutunut siepatuksi. Listalta voi poimia mm. seuraavat tunnusmerkit:

Kohta 1: Epätavallinen hiustenlähtö.
Kohta 2: Korvien soiminen (ns. tinnitus).
Kohta 6: Selittämätön paranoia, paniikki, pelko tai huoli (astmakohtaukset).
Kohta 7: Ongelmia sukupuolielimissä.
Kohta 9: Suolisto- tai ruoansulatusongelmia.

Näiden tunnusmerkkien perusteella voitaisiin nyt tehdä se johtopäätös, että suuri osa Suomen esim. kansalaisista on joutunut siepatuksi.

Björn Borg, 10.10.2004

takaisin ]