Yhdistys Tutkimus Arkisto Kirjat Linkit Sivukartta
Myynnissä
Kirjatilaus
Kirjaesittelyt
Käytetyt kirjat

UUTISET


Copyright ©
1999-2020
UFO-Finland ry

Kirjat > Kirjaesittelyt

Craft, Michael:

Alien Impact

St. Martin's Paperbacks, New York 1996. 332 sivua

Kun ufoharrastaja näkee englanninkielisen sanan "alien", niin hän ajattelee luonnollisesti heti "humanoidia" eli "ufomuukalaista". On kuitenkin hyvä muistaa, että sana "alien" tarkoittaa englanninkielessä "muukalaista" laajassa merkityksessä. Esimerkiksi allekirjoittanut tilasi kerran kauan sitten kirjastosta kaukolainana Ruotsista kirjan, jonka nimi oli "Aliens in the USA" ja sain kuin sainkin kirjan, joka tilastojen avulla kertoi missä määrin muiden maiden kansalaisia oli muuttanut USA:han vuosien varrella.

Myös Craft käyttää kirjassaan sanaa "alien" laajassa merkityksessä. Craft kyllä kertoo ufomuukalaisista, mutta myös muunlaisista muukalaisista eli kansantarujen kummallisista eläimistä (esim. merihirviöistä), tontuista, pikku-ukoista, keijukaisista, demoneista ja muista henkimaailman olennoista, enkeleistä jne. Craft kuitenkin säilyttää asiallisen otteensa ja muistaa aina välillä huomauttaa, miten vanhan ajan kansantarut muistuttavat nykyajan humanoidikertomuksia ja hän viittaakin Valleehen, jonka eräänä kuningasajatuksena on ollut, että vanhat kansantarut kertovat samasta ilmiöstä kuin nykyajan ufohavaitsijat, mutta vain eri nimellä.

Aloitettuaan pakollisella Arnoldilla, Roswellilla ja Mantellilla Craft ryhtyy pohtimaan ufojen olemassaoloa. On pakko sanoa, että Craft on mainio kertoja, joka kaiken lisäksi on itse ottanut selvää asioista eli on itse paikan päällä suorittanut tutkimuksia. Craftin asiallinen teksti tempaisee lukijan mukaansa ja on todettava, että ilmeisesti ufologia on saanut uuden asiantuntevan mainion selostajan. Toivottavasti Craft julkaisee tulevaisuudessa lisää kirjoja.

Usein sanotaan, että ufologia polkee paikallaan, eikä mitään uutta tule esille. Tämä ei oikein pidä paikkaansa, koska kuin hiljaa hiipien ufologia on aivan viime vuosien aikana saanut erään uuden piirteen. Tämä uusi asia on tullut esille pieni pala kerrallaan ja vasta viime vuosien aikana ovat asiantuntijat kiinnittäneet huomiota siihen.

Puhun nyt niistä merkillisistä havainnoista ja ilmiöistä, jotka väittämän mukaan on tehty eräillä karjatiloilla USA:ssa. Ensin oli yksi karjatila, josta raportoitiin tällaisia asioita, sitten toinen, ja sitten kolmas ja nyt Craftin kirjassa kerrotaan taas uudesta ohiolaisesta karjatilasta, josta on raportoitu kummallisia asioita. Näillä karjatiloilla on havaittu jatkuvasti merkillisiä paranormaaleja ilmiöitä. On havaittu ufoja, valoilmiöitä, poltergeistilmiöitä, kummallisia eläimiä, karjansilpomisia, sähköhäiriöitä, kummallisia puheluita, MIB:eja, Bigfoot-tapauksia, kummallisia ääniä jotka kommunikoi asukkaiden kanssa jne. Listaa voi jatkaa loputtomiin. Nyt olisi tietysti hyvin helppoa väittää, että kyseessä on petos, hallusinaatio tai jotakin muuta vastaavaa. Kuitenkin näitä asioita on tutkittu tiedemiesten toimesta perusteellisesti paikan päällä ainakin kahdessa tapauksessa, eikä selitystä ole löytynyt. (Vuonna 1978 tri Leo Sprinkle, seismologi tri John Derr ja antropologi, tri Peter Van Arsdale ja vuonna 2002-2003 NIDS).

Allekirjoittanut on kerran lukenut yhden Nicholas Prestonin kirjan, mutta en kelpuuttanut sitä lähdeluetteloon. Preston on julkaissut useita kirjoja, jotka liittyvät ns. Montauk-projektiin. Näitä Montauk-kirjoja olen myös nähnyt useitakin myytävänä eräässä kirjakaupassa Helsingissä. Michael Craft on nyt muiden ilmiöiden ohessa tutustunut myös Prestonin toimintaan ja tähän Montauk-asiaan. Luettuani tästä liikkeestä, jolle Craft uhraa kirjan koko kuudennen luvun, niin on kylmästi todettava, että jokainen asiallinen ufoharrastaja on viisas jos pysyy niin kaukana kuin mahdollista Prestonista ja Montauk-liikkeestä. Prestonin Montauk-liike on pahinta hölynpölyä, johon olen ikinä törmännyt ufologiassa.

Viljakuvioita Craft käsittelee aika pitkään ja Sitchin ja sumerit saavat paljon tilaa Craftin kirjassa. Jostakin kumman syystä Craft kirjoittaa kuitenkin jatkuvasti Sitchinin etunimen väärin (Zacariah vaikka pitää olla Zecharia). Kuten sanottua, niin Craft on mainio selostaja ja kertoja ja täytyy toivoa että hän kirjoittaa lisää kirjoja.

Björn Borg, 18.2.2004

takaisin ]