Yhdistys Tutkimus Arkisto Kirjat Linkit Sivukartta
Myynnissä
Kirjatilaus
Kirjaesittelyt
Käytetyt kirjat

UUTISET


Copyright ©
1999-2020
UFO-Finland ry

Kirjat > Kirjaesittelyt

Kafton-Minkel, Walter:

Subterranean Worlds: 100 000 Years of Dragons, Dwarfs, the Dead, Lost Races and UFOs from Inside the Earth

Loompanics Unlimited, Port Townsend, WA 1989, 308 sivua

"FIL. TOHTORI, JOKA TAHTOI LENTÄÄ ONTTOON MAAPALLOON".

Jos ufologiassa on päässyt niin pitkälle, että uskoo ufojen olemassaoloon, niin seuraava kysymys on tietysti, että mistä ne sitten tulevat? Tähän on yritetty vastata monella tavalla. Avaruus on ollut ehkä ensimmäisellä sijalla, mutta muitakin vaihtoehtoja on esitetty vuosien kuluessa. Varsinkin 1950- ja 60-luvuilla oli esillä teoria, jonka mukaan Maapallo oli ontto ja sen sisällä asusti sitten vaikka minkälaisia olentoja.

Myös allekirjoittanut on luonnollisesti silloin tällöin törmännyt tähän teoriaan ja esim. sellaiseen nimeen, kuin tri Bernard, mutta Bernardin nimeä on yleensä mainittu vain ohimennen ja siihen se on sitten jäänytkin. Yllämainitun kirjan sisällöstä suurin osa ei liity ufologiaan lainkaan, mutta sieltä löytyy kuitenkin pari ufologeja kiinnostavaa lukua. Nyt tuli ensimmäisen kerran vastaan tarkempi selostus tästä tri Bernardista ja mistä on ollut kysymys.

Ray Palmer oli värikäs amerikkalainen kustantaja, joka perusti useitakin lehtiä, näiden joukossa mm. "Amazing Stories" ja "Flying Saucers" -nimiset lehdet, jotka julkaisivat uskomattomia juttuja ihmisten seikkailuista. Näihin juttuihin kuului mm. Shaver-nimisen henkilön kirjoittama jatkotarina, jota julkaistiin vuosikausia. Kirjoituksen mukaan Maapallo oli ontto ja sen sisällä asui vaikka millä mitalla ihmisiä ja/tai erilaisia olentoja. Jotta jutusta tulisi uskottavampi, Palmer viittasi amerikkalaiseen amiraali Byrdiin, joka väittämän mukaan oli tutkimusmatkallaan Pohjoisnavalla löytänyt sisäänkäynnin tähän onttoon Maapalloon. Se seikka, että amiraali Byrd olikin tutkinut Etelänapaa eikä Pohjoisnapaa ei häirinnyt Palmeria paljoakaan. Napa kuin napa.

Walter Siegmeister taas oli syntynyt vuonna 1901 New Yorkissa ja opiskeli Columbian ja New Yorkin yliopistoissa. Siegmeister väitteli tohtoriksi vuonna 1932 ja väitöskirjan nimi oli "Theory and Practice of Dr. Rudolf Steiner's Pedagogy". Siegmeister oli terveysintoilija, joka kaikin tavoin yritti edistää terveitä elämäntapoja. Näihin "terveisiin elämäntapoihin" kuului pidättäytyminen sukupuolisesta kanssakäymisestä, alastonuinti, puhtaiden terveysruokien syöminen jne. Siegmeister julkaisi terveyskirjoja ja perusti myös esim. Lake Istokpoga -nimisen siirtolan.

Siegmeister oli värikäs persoona ja syystä tai toisesta hän käytti elämänsä aikana useita valenimiä kuten "tri Robert Raymond" tai "tri Uriel Adriana". Tunnetuin näistä valenimistä oli kuitenkin "tri Raymond Bernard", jota nimeä Siegmeister sitten käyttikin loppuikänsä ja tällä nimellä hän julkaisi mm. kaksi kirjaa lentävistä lautasista ("Flying Saucers From the Earth´s Interior" 1958 ja "The Hollow Earth" 1964). Tarinat ontosta Maapallosta ja siellä olevasta lentävien lautasten tukikohdasta kiehtoivat Siegmeister/Bernardia ja hän päätti itse löytää sen salaisen aukon, josta pääsisi sisään onttoon Maapalloon.

Vuonna 1957 tri Bernard matkusti Brasiliaan ja tapasi professori (?) Henrique de Souzan, joka kertoi Bernardille että oli olemassa useitakin sisäänmenoaukkoja onttoon Maapalloon Brasilian Matto Grosso -viidakossa. de Souza antoikin Bernardille salaisen tunnussanan, jonka avulla Bernard pääsisi maan sisään kunhan hän ensin oli löytänyt sisäänmenoaukon. Bernard matkustikin Matto Grossoon ja yritti epätoivoisesti löytää opasta, joka voisi näyttä hänelle oikean tien. Bernard löysikin useita oppaita, jotka kuitenkin kaikki, saatuaan ensin suurehkon ennakkomaksun, katosivat jonnekin.

Vuonna 1959 Bernard sai kirjeen St. Louisissa sijaitsevan UFO World Research -järjestön johtajan, tri George Marlon sihteeriltä, Ottmar Kaub'ilta. Kaub kertoi Bernardille, että tri Marlo oli jatkuvassa yhteydessä Maan sisältä tulleisiin lentäviin lautasiin, ja hän oli tehnyt useitakin matkoja lentävillä lautasilla Maan sisään. Tri Marlo järjesti matkoja lentävillä lautasilla Maan sisään ja kaikki jotka tahtoivat tällaiselle matkalle, voivat ilmoittautua tri Marlolle. Näin teki myös tri Bernard. Ikävä kyllä matkat eivät ikinä toteutuneet, vaan ne siirrettiin tai peruutettiin aina viime tingassa. Tästä huolimatta Bernard puolusti kiihkeästi tri Marloa esim. kirjassaan "Flying Saucers From the Earth´s Interior".

Kesti vuoden ennen kuin Bernard tajusi, että "tri Marlo" oli pelkkä bluffi, eikä hän ollut edes mikään fil. tri vaan entinen kiertelevä kaupustelija. Bernard palasi takaisin Brasilian viidakkoon etsimään sisäänmenoaukkoa. Vuonna 1965 yhteydet tri Bernardiin katkesivat ja hänelle lähetettyjä kirjeitä palautettiin postin toimesta. Ja näin päättyi tämä tarina: oikea fil. tri Bernard/Siegmeister oli kadonnut. Professori (?) de Souzasta ei ole ainakaan kuultu ufokirjallisuudessa enempää. Ja entinen kiertelevä kaupustelija, "tri Marlo", missä hän on?

Björn Borg, 06.11.2003

takaisin ]