Yhdistys Tutkimus Arkisto Kirjat Linkit Sivukartta
Myynnissä
Kirjatilaus
Kirjaesittelyt
Käytetyt kirjat

UUTISET


Copyright ©
1999-2020
UFO-Finland ry

Kirjat > Kirjaesittelyt

Lorenzen, Coral & Jim:

Encounters with UFO Occupants

New York, Berkley Medallion Books 1976. 424 sivua

Ufokirjallisuuden laatu vaihtelee kovastikin. Alalta löytyy hyviä kirjoja joiden sulattaminen kestää aikansa. Toisaalta taas löytyy sellaisia kirjoja, joista ihmettelee miksi niitä ylipäänsä on kirjoitettu.

Ufoalalla ennen vanhaan toiminut Lorenzenin pariskunnan perustama APRO-järjestö oli varsin laadukas, ja harvinainen sikäli, ettei allekirjoittanut koskaan (vieläkään!) ole kuullut, että siihen olisi suunnattu negatiivista kritiikkiä mistään suunnasta. Lorenzenit keräsivät ympärilleen mahtavan useimmiten fil. tri -tasoa olevan asiantuntijaryhmän, joka keräsi ja tutki uforaportteja systemaattisesti ja yritti ymmärtää mistä oli kysymys. Reunahuomautuksena voidaan mainita, että myös allekirjoittanut oli aikoinaan APROn jäsen.

Kun Lorenzenit kuolivat APROn toiminta lakkasi. Valitettavasti toiset, vähemmän lahjakkaat ihmiset ovat yrittäneet, ja yrittävät edelleenkin käyttää nimeä APRO, mutta se on jo toinen juttu.

Lorenzenit julkaisivat yhteensä seitsemän korkealuokkaista ufokirjaa. Vuonna 1968 julkaistu "Flying Saucer Occupants" oli harvinainen sikäli, että se uskalsi kertoa amerikkalaiselle yleisölle ufojen yhteydessä havaituista olennoista. Vaikkakin lautasista puhuttiinkin paljon Yhdysvalloissa, niin monelle oli kuitenkin ylipääsemätöntä, että kaiken lisäksi puhuttaisiin ufojen yhteydessä havaituista olennoista! Kirja raportoi perusteellisesti Yhdysvalloissa ja Etelä-Amerikassa ufojen yhteydessä havaituista olennoista. Vuonna 1976 kirjasta julkaistiin päivitetty versio, nyt nimellä "Encounters with UFO Occupants".

Vaikka alkuperäisen materiaalin julkaisemisesta on kulunut jo 35 vuotta, on todettava ettei se ole vanhentunut lainkaan vaan on yhtä mielenkiintoista kuin aikaisemmin. Kirjassa kerrotaan sadoista humanoidihavainnoista ja materiaali on yhtä ajankohtainen vielä tänäänkin kuin 35 vuotta sitten. Tämä kirja on vanha klassikko, joka jokaisen asiasta kiinnostuneen pitäisi lukea.

Björn Borg, 07.06.2003

takaisin ]