Yhdistys Tutkimus Arkisto Kirjat Linkit Sivukartta
Artikkelit

UUTISET


Copyright ©
1999-2020
UFO-Finland ry

Arkisto > Artikkelit

Dennis G. Baltheser:
Astronautit ja ufot

Roswell Daily -sanomalehti julkaisi 27.7.2008 Dr. Edgar Michellin haastattelun, jossa ex-astronautti sanoo, "olevansa varma, että vuoden 1947 Roswellin tapahtumiin liittyi aito ET-kontakti." Toimittajan tekemä haastattelu oli aika pitkä, ja juttu sisälsi mielestäni tärkeää tietoa. Käyn läpi tärkeimpiä artikkelissani.

Haastattelussa Dr. Mitchell kertoi, että "vuosia Roswellin jälkeen, useat vanhan kaartin sotilashenkilöt - joista osaa uhkasivat ankarat rangaistukset - avautuivat hänelle noista vuosien takaisista tapahtumista. Mitchell päätteli miesten kertomusten perusteella, että maahansyöksy oli aito, ja että hallitus on peitellyt totuutta jo 61-vuotta." Roswellin tapahtumien silminnäkijät ottivat Mitchelliin yhteyttä tämän kuulennon jälkeen, koska olettivat hänen astronauttina ja entisenä paikallisasukkaana olevan luotettava mies.

Mitchell sanoi myös tuntevansa olonsa etuoikeutetuksi: "Olin siinä mielessä etuoikeutetussa asemassa, että tiesin mitä on tapahtunut, ja että ufoilmiö on todellinen." Michell jatkaa: "Oletukseni saivat vahvistusta eri lähteistä, joihin kuului mm. sotilastiedusteluväkeä." Mitchell väitti, että "ufotarina on jopa niin salattu, etteivät presidentit tai poliitikot - mm. Jimmy Carter, Gerald Ford, entinen Arizonan kuvernööri Barry Goldwater - pääse käsiksi kaikkiin arkistoihin. Michell epäili hallituksen ehkä menettäneensä otteen ns. mustista operaatioista, ja näin, menettäneensä ET-teknologian, ja ufoilmiöön liittyvää tietokantaa.

Dr. Micthell ei ole kuitenkaan ainoa astronautti, joka puhuu ufoilmiöstä, tai muukalaisista. Gordon Cooper oli laajalti tunnettu ufoaiheeseen liittyvistä kannanotoista. Cooper väitti nähneensä ensimmäisen ufonsa Saksassa - toimiessaan Yhdysvaltain ilmavoimien pilottina - ja kuten Mitchell, Cooper piti Yhdysvaltain hallitusta syyllisenä tietojen salaamiseen suurelta yleisöltä. Cooper ja Mitchel eivät ole kaksin. Mercury astronautti Donald (Deke) Slayton, ja ainakin kaksi neuvostoliiton kosmonauttia, Yevegni Khrunov -Sojus pilotti - ja Vladimir Kovalyonok - Saljut pilotti ja avaruusaseman entinen jäsen - ovat julkisestikin kertoneet joko nähneensä ufoja, tai olevansa varmoja siitä, että muukalaiset ovat vierailleet maapallolla.

Heinäkuussa 1965 Ed White (ensimmäinen amerikkalainen avaruuskävelijä) ja James McDivitt matkasivat Hawaijin yläpuolella Gemini avaruusaluksella, kun he yhtäkkiä näkivät oudon metallisen objektin. Ns. ufossa oli pitkät, ulkonevat varret. McDivitt napsasi joitakin kuvia kertakäyttökamerallaan. Kyseisiä kuvia ei ole koskaan julkaistu.

Joulukuussa 1965, taas kaksi Gemini astronauttia, James Lovell ja Frank Borman näkivät myös ufon matkatessaan toista kertaa maapallon ympäri. (Rikkoivat edelliset ennätykset 14-päivää kestäneellä turneellaan.) Borman raportoi nähneensä tunnistamattoman avaruusaluksen jonkin matkan etäisyydellä heidän kapselistaan. Gemini lennonjohto Cape Kennedyssa rauhoitteli Bormania sanomalla, että he näkevät nyt oman kantorakettinsa. Borman vahvisti havainnon. Hän sanoi näkevänsä kantoraketin, mutta tarvitsi apua tämän toisen objektin tunnistamisessa.

Suomennos Lauri Tervonen 2008