Yhdistys Tutkimus Arkisto Kirjat Linkit Sivukartta
Artikkelit

UUTISET


Copyright ©
1999-2018
UFO-Finland ry

Arkisto > Artikkelit

Tommi Ruuskanen:
Utele-teoria toistaa Kalevi Kososen esille tuomia salamyhkäisiä sovelluksia

Oulunsalolainen Jorma Saarni on saanut monenlaista julkisuutta viime viikkoina. Hänen Utele-teoriansa on tyrmätty tiedepiireissä. 90-luvulla julkisuuteen astui samanlaisilla omituisilla yhtiöillä ja keksinnöillä jo edesmennyt Kalevi Kosonen. Kosonen haki rahoitusta toiminnalleen, mutta ei onnistunut yhtä hyvin kuin Jorma Saarni. Kosonen toimi vanhassa Säästöpankin konttorissa, Saarni toimii huippumodernin Pilot Business Parkin neljännessä kerroksessa.

Utele-yhtiön toimitilat sijaitsevat samassa paikassa, josta löytyy mm. tunnettuja miljonäärejä osakkeillaan tehnyt JOT Automation. Utele-yhtiöillä on menossa toinen osakeanti, ensimmäisellä se keräsi 150.000 euroa. Saarni on sijoittanut yhtiönsä huippupaikalle, jo pelkkä sijainti on saattanut olla varma päätös osakkaille sijoittaa yhtiöön. Saarni julkaisi kirjan nimeltään "Elämme Mustassa aukossa" 30.8.2002. Kirjan sisältö on pääasiassa kumottu asiantuntijoiden piireissä, useiden tutkijoiden mielestä se on täyttä roskaa.

Tähdet eivät ole aurinkoja

Saarni kumoaa kirjassaan monia tähtitieteen ja fysiikan peruskäsitteitä. Hänen mielestään tähdet eivät ole aurinkoja, vaan kosmoksen kaukaisuudesta loistavia energiavaloja. Myös Einsteinin teoriat saavat väistyä Saarnin omien teorioiden tieltä. Hänen mukaansa Einstein ei ymmärtänyt mm. antigravitaatiota, joka johti hänen käsitykseensä massan kaareuttamasta avaruudesta. Saarni on saanut monet fyysikot raivostumaan väittämällä, että toiminnassa on mukana asiantuntijoita yliopistopiireistä, mutta he ovat tehneet salassapitosopimuksen. Utele-teoria (Universal Theory of the Energies in Life on the Earth) on fysiikan lehtori Risto Vänskän mielestä hyvin johdettua ja suunniteltua huijaustoimintaa. Yksi tavoite saattaa olla EU-rahoituksen saaminen toiminnalle.

Kosonen loi 90-luvulla energiaa tyhjästä

Kalevi Kososen keksinnöt eivät päätyneet koskaan edes prototyypeiksi. Hänellä oli monenlaisia suunnitelmia hyödyntää antigravitaatiota. Hänen visioissaan energiaa luotiin tyhjästä ja hyödynnettiin kaupallisesti. Hänen yhtiönsä Space Energy inc. Oy suunnitteli mm. yli 1000 matkustajan lentokoneita, valtavia antigravitaatiota hyödyntäviä voimalaitoksia. Voimalaitos asioiden johdosta hän lähestyi Lapin-läänin maaherra Hannele Pokkaa. Pokka sai kuitenkin pidettyä jalat maassa. Kosonen kehitteli myös tekniikkaa jolla syöpäsairaudet voidaan hoitaa täydellisesti. Kohtalo järjesti kuitenkin toisin, kova tupakkamies menehtyi itse keuhkosyöpään.(1999)

Hänen kvanttimoottorinsa ja kvanttiturbiininsa eivät nähneet päivänvaloa. Useat asiaa tutkineet henkilöt ovat tulleet siihen johtopäätöksen, että Kalevi Kososen toiminta perustui täysin huijaamiseen. Hänen yhtiönsä olivat mielikuvituksen tuotetta.

Saarnilla ja Kososella on runsaasti yhtäläisyyksiä, sekä henkilöinä että visioina. Molemmilla on rajatieteellinen tausta. Kosonen kertoi löytäneensä kallioluolasta ufon, humanoidien ruumiita, suunnattoman kulta-aarteen sekä salaisentiedon kirjaston. Hän sai valita joko kultaa tai tietoa. Hän valitsi tiedon. Saarni on puuhastellut ennen Utele toimintaansa lähinnä vaihtoehtohoitojen parissa. Saarnin titteleitä ovat: maisteri, FK, dipl. homeopaatti, dipl. luontaisterapeutti, dipl. Moderni vyöhyketerapeutti, psykologinen energiaterapeutti ja iridologi.

Poliisi tutkii Saarnin toimintaa

Risto Vänskä teki lokakuussa 2002 tutkintapyynnön poliisille Utele-yhtiöiden toiminnasta. Vänskä pyytää poliisia selvittämään, onko Saarni erehdyttänyt ihmisiä sijoittamaan mittavia summia rahaa Utele-yhtiöihin. Hän pitää Saarnin esittämiä teorioita lähinnä uskomustietoon ja mielikuvitukseen perustuvina teeseinä, joiden joukkoon on siteeksi laitettu joitakin luonnontieteessä ja fysiikassa tunnettuja ilmiöitä.

Saarnin luotettavuutta arvioitaessa, menneisyydestä nousee esille hänelle epäedullisia asioita. Jorma Saarni on tehnyt konkurssin peräti kahdeksan kertaa. Lisäksi hänellä on myös rikosrekisteri. Hänet on tuomittu sakkoihin veropetoksesta sekä vuoden, kahden kuukauden ja 20 päivän ehdolliseen vankeuteen useista konkurssirikoksista. Parhaillaan Saarni on velkajärjestelyssä runsaan 7,2 miljoonan markan veloista. Se päättyy vuonna 2005.

Lisätietoja Utelesta

www.utele.net
www.kaleva.fi

Etsi Kalevan arkistosta esim. hakusanoilla Saarni ja Utele


 
Utele-yhtiöiden tilat sijaitsevat Oulunsalon lentokentän läheisyydessä (Tommi Ruuskanen)


 
Kalevi Kosonen esiintyi Ultra-päivillä vuonna 1995 Tapani Koivulan kanssa. Koivula piti Kososta luotettavana henkilönä ja hänen väitteitään erittäin mielenkiintoisina. (Tommi Ruuskanen)

takaisin ]